Тимът на Валенсия стопира отрицателната си серия от три поредни

...
Тимът на Валенсия стопира отрицателната си серия от три поредни
Коментари Харесай

Валенсия пребори Партизан след спектакъл в Белград

Тимът на Валенсия стопира негативната си серия от три следващи загуби в Евролигата, откакто довечера записа триумф в един от най-качествените мачове в шампионата през сегашния сезон. " Портокалите " се постановиха със 100:96 (21:21, 16:22, 23:21, 24:20, 16:12) след продължение в зала " Щарк Арена " в Белград. Сблъсъкът предложи куп обрати в последните минути от постоянното време, само че тимът на Алекс Мумбру сподели по-голяма воля в спомагателните пет минути и се поздрави с триумфа.

Така Валенсия застава на десетото място във краткотрайното класиране на Евролигата с баланс от 5-6, до момента в който Партизан е на 14-а позиция с актив от 4-7.

Първото полувреме се развиваше равностойно, като едвам при започване на третата четвърт домакините от Партизан се изстреляха напред с най-голямата си преднина в мача - девет точки при 49:40. Валенсия обаче съумя да настигне противника си и даже да поведе в резултата след тройка на Джеймс Уеб III за 70:72 в средата на последната част. Гостите усилиха разликата до четири точки след панер на Виктор Клавер, само че Партизан реагира чудесно с основни изяви на своя водач Кевин Пънтър, който обърна мача с пет следващи точки при 80:79.

Гардът на Валенсия Джаред Харпър също излезе на сцената и означи значими кошове за своя отбор, единствено че Пънтър съумя да се добере до наказателната линия и да изравни резултата при 82:82 с оставащи 11 секунди на таблото. Крис Джоунс пък не можа да донесе успеха на Валенсия още в постоянното време, откакто тройката му със сирената не откри задачата. Така се стигна до продължение, в което испанците постановиха волята си посредством минисерия от пет следващи точки, с помощта на тройка на Шаби Лопес-Аростеги и Виктор Клавер.

По този метод гостите дръпнаха с пет точки при 90:95, само че сполучлива пукотевица от далечна отдалеченост на Джеймс Нънали върна интригата при 96:98 с 36 секунди на часовника. В своето нахлуване Валенсия не съумя да стигне до панер, само че при преодоляването на битката крилото на домакините Джеймс Нънали позволи неточност в нахлуване и по този начин подари владеене на противника, в резултат на което Харпър подсигури триумфа на " портокалите " с два фаула за 96:100.

Ясиел Риверо изригна с 22 точки и 6 битки за единствено 21 минути на терена за Валенсия. Джеймс Уеб III осъществя 18 точки и хвана 9 битки, Шаби Лопес-Аростеги наниза 17 точки, а Джаред Харпър прибави 14 точки.

Матиа Лесор приключи с 22 точки и 10 битки за Партизан. Кевин Пънтър способства с 19 точки, Джеймс Нънали означи 15, Ям Мадар вкара 13 точки, а Зак ЛиДей прибави 12 точки за " гробарите ".

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР