Тимът на Севиля завърза още повече интригата в испанския шампионат.

...
Тимът на Севиля завърза още повече интригата в испанския шампионат.
Коментари Харесай

Севиля би Атлетико и завърза още интригата за титлата в Испания

Тимът на Севиля завърза още повече интригата в испанския шампионат. Това се случи, откакто отборът от Андалусия надделя с минималното 1:0 водача Атлетико Мадрид в огромния мач от 29-ия кръг в испанската Примера дивисион. Хавиер Акуня бе огромният воин на „ Рамон Санчес Писхуан”, откакто се разписа в 70-ата минута и донесе трите точки на севилци.

По този метод Атлетико остана на върха с 66 точки, само че единствено на три зад втория Реал Мадрид, който е с 63. Третият е Барселона с точка по-малко от „ лос бланкос”, а Севиля добавя Топ 4 в Испания с 58 точки след триумфа в неделя вечер.

Мачът стартира стремително за Севиля, като домакините имаха шанса да открият резултата още в осмата минута. Андалусийци получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Лукас Окампос, само че Ян Облак отрази удара му. След 20 минути пред Окампос се откри нова опция за реванш пред гола. Той стреля мощно в долния десен ъгъл на вратата на Атлетико, само че Облак още веднъж беше безапелационен в наемсата си. Малко по-късно пък Атлетико насочи удар в очертанията на вратата, само че изстреляната от Коке топка не затрудни стражът Буну.

В 26-ата изстрел на Кунде с глава мина над вратата на Облак. Диего Симеоне не бе удовлетворен от това, което виждаше от своите играчи в Севиля и промени постройката на столичани след първия половин час, насищайки половината на съперника с повече от своите футболисти.

В 65-ата минута Буну трябваше да се намесва добре, с цел да предотврати гол във вратата си след удар на Коке. В 70-ата минута пък Севиля откри резултата. Хесус Навас центрира отдясно за Акуня, като той се оправи с защитата на „ рохибланкос” и откри резултата – 1:0.

До края на срещата Атлетико опита да натисне своя противник за връщане на попадение, само че огромни шансове пред вратата на Буну нямаше до самия край. Все продължението на срещата Анхел Корея направи непростителен пропуск, като можеше да изравни резултата и да избави най-малко точката за „ дюшекчиите”, само че стражът Буну се намеси ослепително.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР