Тимът на Небойша Видич, който бе официално представен пред родна

...
Тимът на Небойша Видич, който бе официално представен пред родна
Коментари Харесай

Отзиви от турнира Георги Христов


Тимът на Небойша Видич, който бе публично показан пред родна аудитория на шампионата в Ботевград "Георги Христов ", надигра във финала Берое с 99:83 след поврат през второ полувреме. Така вицешампионите от Ботевград победиха за втора поредна година с оценката. Най-резултатен за триумфа с 23 точки бе новото попълнение Микейл Хопкинс, а за Берое 17 означи Тихомир Желев. Първите два тима бяха наградени от внука на Георги Христов, който също носи неговото име. С бронз на шампионата остана носителя на Купа България Рилски състезател, който победи румънския Тимишоара с 88:78. В първия мач от конкуренцията ботевградчани преодоляха отбора на Людмил Хаджисотиров със 74:58, а старозагорци се оправиха с румънския Тимишоара с 91:83. Ето какво споделиха след шампионата треньорите на всички тимове:

Небойша Видич, старши треньор на Балкан:

,,Като треньор постоянно съм удовлетворен, когато виждам и 2% усъвършенстване в играта на играчите ми. Относно другите контроли, които изиграхме в предсезонната подготовка, има развиване в тима и мога да бъда удовлетворен. На този шампионат бих споделил, че изиграхме два положителни мача. Първото полувреме против Рилски състезател се мъчехме, може би поради хората, не знам за какво. Не движихме добре топката, нямахме положителни варианти в нахлуване, само че през второто полувреме изглеждахме доста по-добре. Удържахме до 58 точки, което е в действителност добре свършена работа. Вторият мач играхме против страховит тим като Берое, който има огромен интензитет в играта в отбрана и нахлуване, и спечелихме, макар че те имат 59% пукотевица от тройката. Мисля, че би трябвало да бъде удовлетворен. Все още имаме да подобрим някои неща, само че като цяло мога да кажа, че съм удовлетворен от равнището, което стигнахме до момента. Очакват ни два мача от квалификациите за ФИБА Къп идната седмица. Ден Бош са добър тим. Няма да бъде елементарно сигурно. Направихме добра основа и ще се опитаме да надградим.”

Любомир Минчев, старши-треньор на Берое:
„ Поздравявам тима на Балкан. През второто полувреме те продължиха с експанзията, която имаха през първото за разлика от нас. Разчитахме единствено на вкарването. Това ни избави през първото полувреме, само че в отбрана бяхме доста по-слаби от тях. Допуснахме много повече неточности. За нас тези инспекции бяха много потребни. Предстоят ни още две контроли в Одрин. Беше хубаво някой да ни приземи и по този начин и стана. Не е неприятно това, което се случи. Въпросът е дали ще създадем верните заключения – освен ние като треньори, а и самите играчи. Ако имаме такова отношение, няма да представляваме никакъв фактор в нашето състезание. Само когато играем добре, можем да реализираме високи цели. Много е рано да се вършат генерални изводи, даже от този мач. Въпросът е кой по какъв начин ще се развие през сезона и кой какво ще направи “

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски състезател:
„ Целият шампионат е добре проведен. Смятам, че и четирите тима са много мощни. Ние имахме потребност от тъкмо такива два здрави мача. За страдание в първия бяхме много надалеч от същинското лице на тима. Направихме доста слаб мач. Начинът, по който изглеждахме във втората среща, беше много по-различен. Остават ни няколко дни подготовка до мача с Катая, тъй че се надявам този дуел да ни е оказал помощ и да може да се представим оптимално добре.. През тази година ще е още по-интересно шампионата в България, тъй като тимовете си подвигнаха класата. “

Миодраг Перишич, старши-треньор на Тимишоара:

“За нас беше наслаждение да участваме на този шампионат. Благодаря на БК Балкан и треньора, че ни поканиха да участваме. Не съм удовлетворен от играта на моя тим тук. Мисля, че в първия ден бяхме малко изморени от дългия път, тъй като пътувахме 10 часа с рейс, само че против Рилски състезател не знам какво тъкмо се случи. През първото полувреме играхме добре, само че през третата част допуснахме да ни вкарат елементарно 33 точки и тази част ни коства мача. После се опитвахме да се върнем, само че не успяхме. Целите ни в румънското състезание са да сме измежду първите шест тима.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР