Тимът на Дженоа спечели с 2:1 домакинството на Емполи от

...
Тимът на Дженоа спечели с 2:1 домакинството на Емполи от
Коментари Харесай

Дебютанти зарадваха Дженоа след трагедията

Тимът на Дженоа завоюва с 2:1 семейството на Емполи от 2-ия кръг на Серия " А ". Играчите на " грифоните ", чийто мач с Милан беше анулиран заради огромната покруса в Генуа. Именно заради това срещата стартира с едноминутно безмълвие в символ на респект към починалите в злокобната акцидент на " Понте Моранди ", а тифозите на Дженоа пазеха безмълвие през първите 43 минути, в памет на всичките жерти.

Въпреки това играчите на Давиде Балардини започнаха стремително и още в 18-ата минута водеха с 2:0. Двете попадения бяха на дебютантите в калчото - Кристоф Платек (6) и Кристиян Куаме (18). Двамата нападатели се разписаха след подавания на капитана Доменико Кришито, който се завърна на " Луиджи Ферарис " след седем години в Зенит.
Между двата гола Миха Зайц удари горната греда на домакините от фаул в 12-ата минута.

През втората часта Емполи стартира да играе по-добре, като още един път гредата оказа помощ на " грифоните ". Това се случи още веднъж след изстрел на Зайц, който Федерико Маркетин с отличен инстикт мазета. Секунди преди края на мача Самуел Мраз вкара първото си попадение в калчото, само че все пак Дженоа завоюва с 2:1 и записа първи триумф.
Новаците също имат три точки.

СЪСТАВИТЕ

МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ДЖЕНОА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕМПОЛИ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 2-ИЯ КРЪГ Серия А 2 кръг, неделя 26 август  Дженоа 2:1краен резулат  Емполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР