Тимът на Атлетико Мадрид надви Атлетик Билбао с 2:0 на

...
Тимът на Атлетико Мадрид надви Атлетик Билбао с 2:0 на
Коментари Харесай

Атлетико се върна на победния път с победа над Билбао

Тимът на Атлетико Мадрид надделя Атлетик Билбао с 2:0 на своя стадион „ Уанда Метрополитано “ и прекъсна серията от три следващи равенства в испанското състезание. Головете за тима на Диего Симеоне означиха Саул Нигес в 28-ата и Алваро Мората в 64-ата минута.

Още във втората минута Ян Облак трябваше да се намесва и го направи ослепително след удар с глава на Иниго Мартинес след центриране от корнер.

В 28-ата минута обаче „ дюшекчиите “ поведоха. Анхел Корея проби през цялата отбрана на Билабо и подаде на Саул Нигес, който от близко не сбърка, отбелязвайки първото си попадение да сезона – 1:0.

В 64-ата минута капитанът на Билбао Икер Муниан насочи прекрасен изстрел от въздуха, само че не съумя да нацели топката по най-хубавия метод.

Секунди по-късно голмайсторът Корея напредна в наказателното поле и подаде на Алваро Мората, който означи за 2:0.

В игра се появиха Ектор Ерера и Диего Коща, а ветеранът Аритц Адзурис също се появи за Атлетик Билбао на мястото на Инаки Уилямс.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и футболистите на Диего Симеоне се поздравиха с триумфа и прекъснаха серията си от три следващи мача без триумф в Ла Лига.

Така „ дюшекчиите “ се настаняват на втора позиция и събират актив от 19 точки, колкото имат и Барселона, които са с мач по-малко. Билбао остават 10-ти с 13 точки. В идващия кръг Атлетико гостуват на Алавес, а футболистите от „ Сан Мамес “ одобряват Еспаньол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР