Тим Кук не прекарва дните си в преглеждане на автобиографии,

...
Тим Кук не прекарва дните си в преглеждане на автобиографии,
Коментари Харесай

Тим Кук търси 4 качества в служителите на Apple

Тим Кук не прекарва дните си в ревизиране на автобиографии, само че в границите на 11-годишния си престой като основен изпълнителен шеф на Apple той дефинира какво е належащо, с цел да просперира в компанията.

На гала по връчване на дипломи в университета Федерико II в Неапол тази седмица, Кук сподели на абитуриентите, че е забелязал, че триумфът на Apple зависи от културата на компанията и от това кого наема. Например, компанията нормално търси чиновници с четири общи умения: дарба за съдействие, креативност, любознание и опит.

„ Това беше доста добра формула за нас “, сподели той, отбелязвайки, че тези черти също способстват за основаването на една амбициозна, само че подкрепяща просвета на работното място. "

Докато говореше, той наподобява класира тези четири умения точно в този ред, като акцентира, че повода съдействието да е толкоз значимо е, че съчетава и трите други умения.

„ Ние търсим… фундаменталното чувство, че в случай че споделя концепцията си с вас, че тази концепция ще пораства, ще става по-голяма и ще става по-добра “, сподели Кук. „ И този взаимен развой е методът, по който Apple основава артикули “, добави той.

Това възприятие за работа в екип предизвиква творчеството и любознанието, защото и трите са нужни за основаването на нови или възстановяване на остарели хрумвания, сподели той.

„ Ние търсим хора, които мислят друго – които могат да погледнат на казуса и да не бъдат уловени в догмата, обвързвана с това по какъв начин този проблем постоянно е бил решаван “, сподели той. „ Може да звучи като факсимиле, само че няма глупави въпроси. Удивително е, когато някой стартира да задава въпроси по метода, по който би го направило едно дете “, добави той.

Но дали тактиката на Apple за наемане непрекъснато обезпечава позитивна работна среда, е предмет на спор. Тази година компанията изпадна от годишния лист на Comparably с световни компании с най-хубава просвета на работното място.

Apple също по този начин падна с повече от 20 места в годишната ранглиста на Glassdoor за най-хубавите места за работа в Съединени американски щати – от 31 на 56 позиция. Отзивите на чиновниците и на двата уеб страницата са ориентирани главно към неприятен баланс сред работа и персонален живот, непостоянни графици и мощен стрес от конкурентната работна среда.

„ Ние сме и постоянно сме били надълбоко отдадени на основаването и поддържането на позитивно и приобщаващо работно място “, сподели Apple в изказване за „ Ню Йорк таймс “ в отговор на недоволствата на чиновниците по отношение на „ токсична “ просвета, които се появиха през септември. „ Ние одобряваме съществено всички недоволства и изследваме задълбочено всякога, когато има изразено безпокойствие, и от почитание към поверителността на всички забъркани лица не обсъждаме съответни въпроси на чиновниците “, разясниха от компания.

Според Кук тактиката на Apple за наемане е в действие от най-малко шест години. По време на техническото турне в Юта през октомври 2016 година Кук сподели, че Apple търси искра, увереност, обсесивно любознание, фокус върху екипа и въдхновяващ идеализъм в своите чиновници.

„ Ние търсим доста умни хора, само че такива има доста “, сподели той на конференцията. „ Ние търсим хора, които са доста подготвени да си сътрудничат, тъй като никой - даже този, който има мантия на гърба си, не може да направи всичко самичък “, сподели той.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР