Тим Кук често посещава Китай, който е жизненоважен за бизнеса

...
Тим Кук често посещава Китай, който е жизненоважен за бизнеса
Коментари Харесай

Тим Кук на визита в Китай, iPhone буксува в страната


Тим Кук постоянно посещава Китай, който е жизненоважен за бизнеса на Apple
(снимка: Tim Cook / Weibo)

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук посещава Шанхай на фона на закъснение на продажбите на iPhone в Китай. Шефът на ИТ колоса от Купертино ще открие в четвъртък нов магазин на Apple в огромния промишлен град .

Продажбите на iPhone в Китай през първите шест седмици на 2024 година се сринаха по отношение на същия интервал на предходната година на фона на засилената конкуренция от локални марки като Huawei, съобщи CNBC.
още по темата
Тази седмица основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук е на посещаване в Шанхай, съгласно обява в формалния му акаунт в Weibo. В четвъртък той евентуално ще открие в града нов магазин на Apple за продажби на дребно.

Видео, прикачено към обявата, демонстрира по какъв начин Кук се разхожда из един от известните туристически квартали на Шанхай и закусва с китайския артист и телевизионна персона Джън Кай.

Според прессъобщение от понеделник, новият магазин на Apple, ситуиран в градския квартал Джинган, ще отвори порти в четвъртък.

Кук постоянно посещава Китай – жизненоважен пазар и индустриална база за Apple, с цел да пусне артикули, да отвори заводи и да се срещне с локалните управляващи. По-рано този месец Apple също разгласи проекти за разширение на изследователските си центрове в Шанхай и Шенжен.

Настоящата аудиенция на Кук идва на фона на репортажи, че продажбите на iPhone в Китай са намалели с 24% през първите шест седмици на 2024 година, в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Спадът в продажбите се дължи частично на извънредно високите доставки на Apple при започване на 2023 година, само че също по този начин и на засилената конкуренция от локални марки като Huawei, съгласно пазарните анализатори.

Програмата на Тим Кук в Китай е разнообразна, в духа на локалните обичаи
(снимка: Tim Cook / Weibo)

Миналата година Кук посети Китай през октомври след известия, че продажбите на iPhone 15 в страната са по-слаби спрямо продажбите на по-ранния модел. Това пътешестване пристигна месец след известия, че на чиновници в централните държавни организации на Китай е неразрешено да употребяват iPhone за работа. Китайското външно министерство отхвърли информацията.

Миналата седмица Apple се е съгласила да заплати 490 милиона $ за споразумяване на групов иск, в който се твърди, че Кук е подвел вложители по отношение на внезапен спад в продажбите на iPhone в Китай през ноември 2018 година, излиза наяве от авансово съглашение, подадено във федералния съд в Оукланд, Калифорния.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР