Тиквичките са страхотно лятно ястие, пълни са с витамини, така

...
Тиквичките са страхотно лятно ястие, пълни са с витамини, така
Коментари Харесай

Панирани тиквички БЕЗ яйца и брашно: С този трик стават наистина хрупкави БЕЗ да ги пържиш!

Тиквичките са ужасно лятно ядене, цялостни са с витамини, тъй че се възползвайте оптимално от тях, до момента в който им е сезонът. Тиквичките могат да се подготвят по разнообразни способи, само че сякаш най-обичани са пържени или в мусака от тиквички, с доста сирене. Приготвят се бързо и най-важното е икономично ядене.

„ Наскоро открих рецептата на Анита за пържени тиквички. Много ми хареса, тъй като нямах яйца у дома, тъй че тази рецепта беше страхотна за подготвяне. Изпържих тиквичките без нормалната панировка от яйца и брашно и всички останаха във екстаз от усета им.

Тогава ги подготвих за уикенда по случай рождения ден на брачна половинка ми и един от гостите, който има личен бар, ме помоли за рецептата, която да включи в менюто си. Каза, че с тази рецепта ще спести пари, а е доста вкусна. Веднага записах рецептата на лист хартия и в този момент взех решение да я споделя с вас. “ Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите и вие тези Хрупкави пържени тиквички:

Хрупкави пържени тиквички

Продукти: 

1/2 чаша галета 1/2 чаша пармезан или твърдо сирене 1 чаена лъжичка сол 1/2 чаена лъжичка черен пипер 1 чаена лъжичка чесън на прахуляк или гранули 3 супени лъжици зехтин 3 междинни тиквички

Ако рецептата е предопределена за двама-трима души, в случай че приготвяте за повече хора, надлежно увеличете количествата.

Приготвяне: 

Измийте добре тиквичките и ги подсушете, преди да започнете приготвянето им. Отрежете двата края на всяка тиквичка и нарежете на междинни кръгчета. По същия метод пригответе втората и третата тиквичка или в случай че приготвяте повече тиквички, пригответе ги по същия метод.

 нарязани тиквички

Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд и ги овкусете със сол и черен пипер. Добавете 1 чаена лъжичка чесън на прахуляк или гранули (с каквото разполагате), след което залейте с 3 супени лъжици зехтин или малко повече. Разбъркайте тиквичките с лъжица, а по-късно и с ръка, тъй че всяко парче да е добре овкусено и намазнено.

 нарязани тиквички

Отстрани настържете пармезан или твърдо сирене от най-едрото на рендето. В по-дълбока купа сложете пармезана и го смесете със същото количество галета. Подгответе огромна тава, постелете я с хартия за печене или леко намаслете дъното й.

 настърган кашкавал

 тиквички в кашкавал

Потопете всяко парче тиквичка поотделно в сместа от пармезан и галета от двете страни, след което подредете в тава (тиквичките не би трябвало да се допират). По същия метод пригответе всички тиквички. Включете фурната да загрее на 200 или 220 градуса, след което изпечете тиквичките единствено за 20 минути.

 панирани тиквички

Ако забележите, че сиренето или пармезана са почнали да загарят, намалете температурата. Тиквичките стават хрупкави и доста вкусни, все едно са приготвени с яйца. След тази рецепта ще ги приготвяте по този метод от самото начало.

 тиквички с коричка от кашкавал

 панирани тиквички с пармезан

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР