Тиквичките са много вкусни, особено ако са добре приготвени. А

...
Тиквичките са много вкусни, особено ако са добре приготвени. А
Коментари Харесай

Ястие на деня: Крем от тиквички с рокфор

Тиквичките са доста вкусни, изключително в случай че са добре приготвени. А и в този момент им е сезонът! Ако ви е омръзнало от обичайните предписания, ето нещо друго, от което ще останете възхитени – и вие, и фамилията, и гостите ви. Рецептата е за крем от тиквички с рокфор.

Нивото на осъществяване е елементарно, тъй че, без значение какво е равнището ви в кухнята, не се тормозете да се захванете с осъществяването – ще се справите.

Рецептата, която ви предоставяме, е планувана за порции, задоволителни за 4-6 индивида. За подготовката са нужни към 10 минути, а за същинското готвене – към 35 мин.

Съставките, които ще ви бъдат нужни и би трябвало да си ги подготвите авансово са следните:  

- 500 мл (1 огромна картонена кутия) готварска сметана

- 700 г тиквички

- 55 г сирене Рокфор

- 2 супени лъжици зехтин

- лук или чесътн – съгласно персоналните желания, едвам аранжирате декорация с него

- млян черен пипер за овкусяване

- 400 г картофи

- 150 г праз лук

- сол на усет

Необходимите съставки не са доста и можете да ги намерите във всеки по-голям магазин, а методът на подготвяне е доста елементарен. Резултатът пък е същинска вкусотия, тъй че тези неща в композиция вършат рецептата толкоз обичана за всеки, който я опита. Ето по какъв начин тъкмо да си приготвите и вие вкъщи крем от тиквички със сирене рокфор:

Обелете и нарежете на кубчета картофите, а праза нарежете на филийки. Задушете картофите и праза в тенджера с 2 супени лъжици олио за към 10 минути. Добавете нарязаните тиквички и оставете за още 10 минути. Налейте 300 мл гореща вода и варете в продължение на 15 минути. Свалете от котлона, прибавете изпареното мляко и сиренето Рокфор и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР