Тиквените семки се харесват от мнозина. Същевременно те са не

...
Тиквените семки се харесват от мнозина. Същевременно те са не
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете тиквени семки всеки ден

Тиквените семки се харесват от мнозина. Същевременно те са не по-малко потребни от самата тиква. В древността римляните и античните гърци правели от кратуните бутилки за вода и вино. Но през днешния ден тиквата се счита за здравословен деликатес, който ще ви помогне да живеете до 100 години.

И в действителност – тиквата е победител измежду зеленчуците по наличие на желязо. Тиквата съдържа витамини от групи В, С, Е, D, РР, както и необичаен витамин Т, който въздейства върху метаболитните процеси в организма.

В същото време тиквените семки са богати на полиненаситени мастни киселини, витамин Е, протеини, фибри, магнезий и калий и цинк. Интересното е, че единствено стридите имат повече цинк от тиквените семки, в случай че броите грамажа, а не порцията.

Между другото, две супени лъжици тиквени семки (28 g) съдържат 125 калории, 15 g въглехидрати (включително 0 g захар и 5 g фибри) и 5 ​​g протеин, както и 5% от дневните ви потребности от желязо.

По този метод, в случай че човек е податлив към наднормено тегло, тогава е позволено да се употребяват 20-30 грама тиквени семки дневно. Но в случай че не ядете по-малко от чаша тиквени семки едновременно, тогава ще би трябвало да упражнявате поради спомагателните калории доста интензивно във фитнеса.

Между другото, по време на високотемпературна обработка множеството от потребните субстанции в тиквените семки се унищожават, като също така стават нездравословни за тялото.

Така при температура над 90 ° C, етеричните масла се изпаряват от семената, започва се окислителен развой, съпроводен от образуването на свободни радикали – токсични субстанции, които отравят тялото ни.

Извод: потребни за организма са единствено суровите белени тиквени семки.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР