Тиквата, със своите ярко оранжеви тонове и характерни форми, не

...
Тиквата, със своите ярко оранжеви тонове и характерни форми, не
Коментари Харесай

10 причини да сложите тиква на трапезата си

Тиквата, със своите блестящо оранжеви тонове и присъщи форми, освен е знак на есента, само че и е необикновено хранително благосъстояние, което би трябвало да заеме справедливо място във вашето всекидневно меню.

Разбира се те са повече, само че ето главните 10 аргументи за какво би трябвало да включите тиквата в своята хранителна рутина:

Богата на Витамин А

Тиквата е източник на бета-каротин, който се преобразува във витамин А в организма. Витаминът А е значителен за здравето на очите, кожата и имунната система.

Антиоксидантно деяние

Съдържащите се в тиквата антиоксиданти оказват помощ в битката против свободните радикали в организма, които могат да провокират стареене и разнообразни болести.

Нискокалорична и с малко мазнини

Тиквата е идеална за тези, които наблюдават калорийния си банкет. Тя е нискокалорична и съдържа минимално количество мазнини.

Добър източник на фибри

Включването на тиквата в менюто може да помогне за възстановяване на храносмилането, защото тя е добър източник на диетични фибри.

Поддържа здравето на сърцето

Тиквата съдържа калий, който може да помогне за поддържане на естественото кръвно налягане и сърдечната активност.

Богата на Витамин С

Витаминът С е значим за здравето на имунната система и поддържането на колагена в кожата. Тиквата дава здравословно количество от този витамин.

Подпомага здравето на костите

С високо наличие на витамин К и минерали като магнезий и калций, тиквата е потребна за здравето на костите.

Регулира равнищата на захар в кръвта

Фибрите и ниската гликемична индексация на тиквата оказват помощ за управление на равнищата на захар в кръвта.

Източник на Бета-Криптоксантин

Този антиоксидант, който се намира в тиквата, е обвързван с понижаване на риска от някои типове рак.

Податлива на кулинарни техники

Тиквата е извънредно универсална в кулинарните приложения. Можете да я употребявате в супи, пюрета, салати, сладкиши и даже питиета.

С прибавянето на тиквата във вашето меню освен разнообразявате усетите си, само че и осигурявате на организма си богато многообразие от хранителни субстанции. Така че идващият път, когато видите този блестящо оранжев колос на пазара, не го подминавайте - включете го във вашия лист с покупки и наслаждавайте се на изгодите от този апетитен и потребен артикул.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР