Тиквата, със своите разнообразни форми и цветове, е дълбоко вградена

...
Тиквата, със своите разнообразни форми и цветове, е дълбоко вградена
Коментари Харесай

Тиквата като символ: Изкуство и Традиции

Тиквата, със своите разнородни форми и цветове, е надълбоко вградена в културата и изкуствата на разнообразни нации по света. Този непретенциозен зарзават се е трансформирал в мощен знак, вдъхновявайки изкуство и обичаи в продължение на епохи. В тази публикация ще се съсредоточим върху методите, по които тиквата е станала знак и източник на ентусиазъм в разнообразни изкуства и обичаи.

История и символика
Историята на тиквата като знак на благосъстояние и обилие датира от антични времена. Тя се свързва с пагански ритуали и празници, като Хелоуин и Деня на благодарността в Северна Америка. Тиквата е била декорация на селски фестивали и обреди за рационализиране на реколтата.


Изобразителното изкуство
Тиквата постоянно е била изобразявана в изобразителните изкуства като статуя и живопис. В Япония, да вземем за пример, тиквата е знак на щастието и благосъстоянието и се изобразява в стопански и духовни творби на изкуството. В Европа през Ренесанса тиквата става известен претекст в живописта, постоянно асоциирана с обилие и живот. Тиквите са чест посетител в творбите на известни художници като Караваджо и Реноар.

Фолклор и обичаи
Тиквата играе основна роля в националните традиции и обичаи. В редица култури тя е знак на обновяване и напредък. Например, в България тиквата се употребява в обредите към Новата година, а семената и плодът се свързват със отбрана от зли духове.

Тиквата, с богатата си история и символика, продължава да въодушевява изкуството и традициите по целия свят. Нейната разнообразна природа и културно значение вършат тиквата по-голяма от живопис или елементарен зарзават. Тя е знак на обилие, живот и връзка с предишното, което продължава да ни впечатлява и въодушевява във всяко изкуство и традиция, в това число нашата лична кулинарна приятност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР