Тиквата с право може да се нарече здравословен хранителен продукт.

...
Тиквата с право може да се нарече здравословен хранителен продукт.
Коментари Харесай

Защо да включим тиквата в менюто си

Тиквата с право може да се назова здравословен хранителен артикул. Тя има ниско наличие на калории и може да бъде отлична основа за супи, салати и печива. В същото време съдържа протеини и въглехидрати.

Съдържание на фибри

Диетичните фибри са нужни за положително храносмилане, здрав стомашно-чревен тракт, както и за здравето на чревната микрофлора. Експертите по хранене предлагат включването на най-малко тридесет типа фибри на седмица в диетата. Отличен избор за разширение на листата би било да включите тиква в диетата си. Също по този начин фибрите в тиквата, съчетани с други потребни субстанции в нея, способстват за здравето на сърдечно-съдовата система.

Тиквата е богата на витамини и минерали

Тиквата съдържа витамин А, витамини С, Е, К, витамини от група В, както и минерали - желязо, магнезий, калий, калций, фосфор. Тиквените семки са едни от първенците по наличие на цинк, единствено 30 грама семки ще покрият съвсем 70% от дневната потребност на организма. 100 грама тиква съдържа една трета от дневната потребност от витамин А. Тези субстанции са нужни за зрението, красивата кожа и, несъмнено, имунитета. А през есенно-зимния интервал ние изключително се нуждаем от него. Освен на калий, калций, магнезий, тиквата е богата и на един доста значим детайл – силиций. За да покриете потребността от него, ще ви трябват към 150 грама тиква дневно. Ако имате суха кожа и чупливи нокти, обърнете внимание на това, може да имате недостиг. Силицият е виновен и за синтеза на колаген и еластин и външният ни тип зависи директно от това.

Високото наличие на фолиева киселина разрешава тиквата да се предлага за консумация по време на бременност.

Тиквата се предлага при доста болести

Тя е подобаваща за хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, по-специално нараснало равнище на солна киселина при язва на стомаха и дванадесетопръстника. Няма противопоказания за използването и при диабетици, в противен случай, лекарите натъртват на използването и. Маслото и семената на тиквеното семе имат жлъчегонно деяние, оказват помощ на черния дроб и намаляват холестерола.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР