Тиквата може би е запазената марка на есенните месеци, но

...
Тиквата може би е запазената марка на есенните месеци, но
Коментари Харесай

Есен в кухнята: 10 ароматни и вкусни рецепти с боровинки

Тиквата може би е запазената марка на есенните месеци, само че не трябва да подценяваме и ароматните горски плодове в най-уютното време от годината.

Боровинките са тези вкусни лилави плодчета, които се съчетават ужасно с леките плодови салати, да не приказваме за обичаните ни десерти с кисело мляко или овесени ядки. Но с изключение на доста вкусни, те са и доста потребни, а с тях могат да се създадат десетки вкусни предписания.

Тази „ суперхрана “ е цялостна с антиоксиданти и е приета за номер 1 в света на антиоксидантите.

Боровинките защищават от загуба на паметта. Проучване, извършено през 2012 година, допуска, че яденето на минимум една порция от боровинки седмично може да забави когнитивно намаляване на паметта от няколко години. Възможното пояснение идва от изследване при мишки, което открило, че плодовете може да пазят мозъка от клирингови токсични протеини, които се натрупват там.

Боровинките наподобява имат обилни изгоди за хората с високо кръвно налягане, което е главен рисков фактор за огромен % от съдбовните заболявания в света.

Боровинките спомагат и за положителното положение на пикочните пътища и оказват помощ при съществуването на уринарни инфекции като цистит.

Боровинката е доста богата на антиоксиданти като Anthocyanin, витамин С, витамин В комплекс, витамин Е, витамин А, меден (много ефикасен имунен строител и антибактериално вещество), селен, цинк и желязо (насърчава имунитет посредством повишение Хемоглобин и централизация на О2 в кръвта), може съществено да ускори имунната ви система и да предотврати инфекциите.

 боровинки Thinkstock

Перфектните боровинки би трябвало да бъдат "прашни " на цвят. Подобният на прахуляк синкаво виолетов цвят е симптом за тяхната зрялост, вкусови и лечебни качества . Добре е да знаете, че този "прах " би трябвало да се мие щедро под течаща вода, директно преди консумация, защото точно той защищава плодовете от повреждане.

Но стига приказки за изгодите им, насладете се на усета им с нашите предписания!

***

Бърз десерт с боровинки

Лесен сладкиш с боровинки

Камембер с боровинков сос

Сладкиш с кокос, шоколад и червени боровинки

Салата с боровинки и къпини

 боровинки Thinkstock

Сладкиш с боровинки

Най-лесният чийзкейк с боровинки

Как да си създадем чудноват сгряващ коктейл

Шведски празненство кюфтенца

Хлебен пудинг с боровинки
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР