Тиква гигант поникна в Божурище. Стопанинът й Добри Брадистилов я отглежда

...
Тиква гигант поникна в Божурище.
Стопанинът й Добри Брадистилов я отглежда
Коментари Харесай

Размерът има значение: Тиква 400 кг в двор в Божурище

Тиква колос поникна в Божурище .

Стопанинът й Добри Брадистилов я отглежда с доста внимание и грижа . В момента тиквата колос тежи към 400 кг , а " талията " й е към 4 метра, само че ще пораства най-малко още две седмици.

За пръв път в градината му се ражда колос, а Добри Брадистилов описа за атракцията пред News.bg. Всичко почнало от заниманието на сина му Борис - градинарството. Тиквата обаче е специфичен вид Атлантически колос, изясни Брадистилов.

Отглеждането на такава тиква е много трудоемко, въпреки и стопаните да са останали учудени, че в действителност няма потребност от доста вода . Ако я преполеете и има остатък на влага в почвата, тя стопира да пораства, сподели Брадистилов. В самото началото тиквата наддава по 8-10 кг дневно.
 Снимка 588682
Източник:

Ако имате огромни упоритости с нужните качествени торове може да отгледате дори 800-900- килограмова тиква , уверен е Добри Брадистилов. Световният връх е над звук, отгледана е в Италия, предходната година. Рекордьорката е от същия вид.

Тази година тиквата от Божурище е без съперник в България. Или най-малко не се знае такава конкуренция да има.

Все още не е ясно бъдещето на тиквата, само че към нея демонстрират интерес от огромни търговски вериги.

" Много е ангажиращо развъждането на такава тиква. Благодарение на синът ми Борис, който е разпален градинар от дребен отгледахме това същинско украшение ", споделя Брадистилов, завивайки още веднъж с грижа тиквата - едно украшение от 400 кг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР