TikTok тества нов месечен абонамент, който ще премахне рекламите в

...
TikTok тества нов месечен абонамент, който ще премахне рекламите в
Коментари Харесай

TikTok тества месечен абонамент без реклами

TikTok тества нов месечен абонамент, който ще отстрани рекламите в уеб страницата за шерване на видео.

BBC схваща, че китайската компания тества услугата на англоговорящ пазар отвън Съединени американски щати, само че отхвърли да разяснява къде тъкмо.

Абонаментът се тества на $4,99 (£4,13).

Междувременно Meta е Съобщава се, че обмисля абонаменти без реклами за хората в Европейски Съюз, с цел да се ориентират в разпоредбите за реклама на блока.

TikTok сега демонстрира персонализирани реклами за всички консуматори на възраст над 18 години.

TechCrunch, новинарският уеб страница заяви, че пробата е в дребен мащаб и няма сигурност, че абонаментът ще бъде пуснат в международен мащаб.

YouTube и X, някогашен Twitter, са измежду уеб страниците, които към този момент оферират по-малко или никакви реклами против месечна такса.

Компанията майка на TikTok, ByteDance, не споделя обществено своите финансови резултати, само че съгласно известията е спечелила 85 милиарда $ (£70 млрд.) доходи през 2022 година

Изследователската компания Insider Intelligence пресмята, че TikTok е спечелил $9,98 милиарда доходи от реклама предходната година.

Според Wall Street Journal, Meta, която има Фейсбук и Instagram, се стреми да таксува потребителите в Европа, които се откажат от персонализирани реклами на своите платформи.

Потребителите ще бъдат таксувани почти 10 евро (8,68 паунда) на месец, с цел да употребяват Instagram или Фейсбук без персонализирани реклами на настолни компютри, и 13 евро на месец на мобилни устройства, съгласно известията на Meta пред регулаторите на Европейски Съюз.

Говорител на Meta сподели пред BBC: „ Meta има вяра в цената на безплатните услуги, които се поддържат от персонализирани реклами. Ние обаче продължаваме да изследваме варианти, с цел да подсигуряваме, че съблюдаваме изменящите се регулаторни условия. В момента нямаме какво повече да споделяме. "

Фирмата съобщи през август, след решение на Европейски Съюз, че има намерение да промени изискванията си и да получи единодушие от потребителите да демонстрират реклами въз основа на техните персонални данни.

Беше санкциониран с 390 милиона евро от Ирландската комисия за отбрана на данните през януари.

Регулаторът сподели, че Фейсбук и Instagram не могат да " принудят единодушие ", като кажат, че потребителите би трябвало да одобряват по какъв начин се употребяват техните данни или да изоставен платформата.

Брук Ерин Дъфи, доцент в катедрата по връзка на университета Корнел, сподели, че по-младата публика, привикнала да употребява обществени платформи, може да не заплаща за преживяване без реклами.

" От самото начало потребителите са социализирани да мислят за тези платформи като за " безвъзмездни " услуги, " сподели тя. " Така че наподобява малко евентуално, изключително младите консуматори, да изберат платените, без реклами модел ".

Мади Хил, 22-годишна инфлуенсър от Оркнейските острови и помощник на The Social, цифрова платформа на BBC в Шотландия, сподели, че намира реклами в TikTok по-малко натрапчиви от тези в други.

„ Не е наложително нещо, което ме тормози прекалено много, когато превъртам моята страница „ За вас “, сподели тя. „ Къси са, нормално можете да превъртите около тях, тъй че да не въздействат прекомерно на преживяването при гледане. “

Мади, която има 800 000 почитатели в TikTok, добави: „ Когато и да съм употребявал обществени медии, постоянно съм бил наясно с рекламите и рекламите постоянно се появяват, тъй че мисля, че има детайл, с който като че ли съм привикнал. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР