Tik-Tok се превърна в център за споделяне на съвети и

...
Tik-Tok се превърна в център за споделяне на съвети и
Коментари Харесай

Наистина ли бирата ускорява почерняването и колко е безопасна ВИДЕО

Tik-Tok се трансформира в център за шерване на препоръки и трикове, вариращи от гениални решения до много съмнителни практики. Една от последните вирусни трендове, които се появиха на тази платформа, включва загар с бира.

Потребителите на тази обществена мрежа употребяват бирата като нетрадиционен лосион за загар, доказателство за което е хаштагът #beertan, който събра съвсем 300 000 гледания. Във видеата потребители нанасят върху телата си бира, а последователите на тази техника настояват, че тя форсира процеса на загар, пише Healthline.

Тази наклонност за хубост обаче провокира безпокойствие, изключително измежду експертите по грижа за кожата. Д-р Шмиц, дерматолог-козметолог в Дубайската клиника за козметична хирургия, осъжда тази процедура като " пагубна ". Той показва, че главният проблем с метода за добиване на загар с бира е произходът му от „ експерти “, които не са експерти по грижа за кожата.
Heard of a ‘beer tan’?????
Д-р Шмиц непрекъснато приказва за значимостта на търсенето на съвет от квалифицирани експерти по грижа за кожата, изключително когато става въпрос за отбрана на кожата ви от увреждане от слънцето. Основният проблем е неналичието на каквато и да е отбрана против нездравословното влияние на слънчевите лъчи.

Пиенето на бира без нанасяне на слънцезащитни артикули в това време не дава на кожата никаква отбрана. Той изяснява, че неналичието на слънцезащитен пласт, който работи като преграда против ултравиолетовото излъчване, прави кожата уязвима. Освен това, в случай че бирата се нанесе върху физическия слънцезащитен крем, съществува забележителен риск от несъзнателно унищожаване на защитната преграда.

Д-р Катрин Армър, кожен лекар и създател на Bespoke Skin Technology, е съгласна, че тази наклонност е извънредно рискова. Идеята да се разреши на течно вещество да претърпи процеси на нагряване на повърхността на кожата съгласно нея е ирационална.

И двамата специалисти, доктор Шмиц и доктор Армор, споделят, че евентуалните изгоди са засенчени от редица негативни резултати, свързани с метода.

Слънчевите изгаряния, с изключение на болежка, могат да доведат до нарушавания на пигментацията и да усилят вероятността от рак на кожата. Д-р Шмиц показва дълготрайните резултати от слънчевото изгаряне, като отбелязва, че едно слънчево изгаряне с мехури в младостта може повече от да удвои риска от меланом по-късно в живота. По същия метод повтарящите се слънчеви изгаряния усилват риска.

Топлинното безсилие, вследствие на прекалено излагане на слънце, е съпроводено от признаци като унесеност, главоболие и комплициране. Продължителността на тези признаци изисква здравна интервенция.



Снимка: Depositphotos

Експертите са съгласни, че шерването на хака за загар с бира в Tik-Tok е риск, който не си коства да се поема.

Д-р Шмитц изяснява физиологичната основа на почерняването като отговор на ултравиолетовите лъчи, който включва нараснало произвеждане на меланин, с цел да се предотврати по-нататъшно увреждане. И затова тенът самичък по себе си е доказателство за увреждане на кожата.

Сертифицираният кожен лекар доктор Махам Хан също показва, че практиката с мазане на бира е съмнителна. 

" Като съветник кожен лекар, лекуващ всекидневно пациенти с рак на кожата, се усещам задължена да подчертая изключителната значимост на проявяването на нерешителност и внимание, когато става въпрос за наклонността на TikTok за " бирен загар ". Този способ не обезпечава никаква отбрана против нездравословните резултати на ултравиолетовото (UV) излъчване от слънцето. UV радиацията е прочут канцероген и е главен фактор за увреждане на кожата, което може да се прояви като слънчево изгаряне, прибързано стареене и нараснал риск от рак на кожата, в това число меланом ", казва д-р Хан.

Хмелът в бирата може да помогне за активирането на меланина – пигментът, който потъмнява кожата. Но съгласно проф. Иън Джаксън, може да е тъкмо противоположното.

" Ключовият фактор за производството на меланин в кожата е ензим, наименуван тирозиназа, и има забележителна научна литература, която споделя, че хмелът инхибира интензивността на тирозиназата, което ще понижи количеството създаден меланин ", казва той. И е на мнение, че бирата няма да има никакъв резултат като се изключи че ще аргументи изгаряне на кожата.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР