Тихоокеанският флот на Русия започна серия от едноседмични учения с

...
Тихоокеанският флот на Русия започна серия от едноседмични учения с
Коментари Харесай

Тихоокеанският флот на Русия започва военноморски учения с участието на повече от 40 военни кораба

Тихоокеанският флот на Русия стартира серия от едноседмични учения с присъединяване на над 40 военни кораба и 20 самолета, заяви в петък държавната осведомителна организация ТАСС, като се базира на Министерството на защитата.

 

Ученията, които ще продължат до 10 юни, ще включват търсене на " подводници на имитиращ зложелател " и " отработване на организацията на противовъздушната защита за тактически групи кораби [за] осъществяване на подготвителни бойни дейности по надводни и въздушни цели ", се споделя в изказване на Министерството на защитата, оповестява ТАСС.

 

По време на ученията съветският команден транспортен съд " Маршал Крилов ", фрегатата " Маршал Шапошников " и група огромни противолодъчни кораби и корвети, дребни противолодъчни кораби, миночистачи, ракетни катери и спомагателни кораби ще работят в избрани региони на Тихия океан, се споделя в изказването на министерството.

Ученията се организират в миг, когато в петък се навършиха 100 дни от нахлуването на Русия в Украйна.

 

Украинските военни настояват, че от началото на войната в края на февруари съветските елементи са " претърпели обилни загуби на жива мощ и съоръжение ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР