Тихоокеанската островна държава Самоа е първата в света, която посрещна

...
Тихоокеанската островна държава Самоа е първата в света, която посрещна
Коментари Харесай

Самоа, Кирибати, Нова Зеландия, Австралия посрещнаха Новата година

Тихоокеанската островна страна Самоа е първата в света, която посрещна новата година, откакто преди време промени часовата си зона. Преди това тази страна беше последната, която посрещаше Нова година, напомня БНР. През 2011-а Самоа измести времето напред с 24 часа, изтривайки от своя календар датата 30 декември и мина непосредствено в 31 декември. Любителите на празненства имат невероятния късмет да преживеят две новогодишни празненства: да отбележат първи Новата година в среднощ в Западна Самоа, а на сутринта да се реалокират на 164 км, в източната част на островите, които принадлежат на Съединени американски щати. И там още веднъж да гръмнат шампанското, като посрещнат 2019-а последни на земното кълбо.

В Оукланд, най-големия град в Нова Зеландия, посрещнаха новата година със заря край фамозната кула Скай Тауър. Хиляди се събраха на пристанището в Сидни, с цел да следят обичайните фойерверки, с които градът е прочут в целия свят. Той обаче беше обзет от мощна стихия с проливни превалявания и гръмотевици, която отсрочи шоу стратегии с фойерверки на някои места.

Организаторите на тържеството в Сидни оповестиха, че то ще бъде най-зрелищното до момента (на фотографията - празник край пристанището). Така и се получи: 8,5 тона фойерверки осветиха небето в продължение на 12 минути. Те бяха с 500 кг повече от предходната година. Добавени бяха и нови цветове - лайм и праскова. Зрителите следиха триизмерни изображения на фойерверки във формата на чадър, цветя, сърца и усмихнати човечета.

 Добавени са и нови цветове във фойерверките
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР