Тихомълком и без да се жалва пред камери и микрофони,

...
Тихомълком и без да се жалва пред камери и микрофони,
Коментари Харесай

Тони Димитрова през сълзи: Баща ми вече не ме познава!

Тихомълком и без да се жалва пред камери и микрофони, певицата Тони Димитрова изживява един от най-тежките интервали в живота си. Престарелият й баща – бай Димитър, е застигнат от скорострелна форма на деменция и съвсем изцяло е изгубил паметта и умствените си качества.

„ Тази болест е кошмарна. Преди няколко дни бяхме при него с щерка ми, попитах го по какъв начин се споделя, той се смее. Попитах го за моето име – отново същото. Сърцето ми се къса да го виждам по този начин “, споделя ппрез  сълзи изпълнителката на „ Ах, морето “ пред в. „ Галерия “.

Деменцията у 88-годишния татко на Тони стартира да се демонстрира за първи път през 2016-а година, когато брачната половинка му умира от рак. Димитрова е до леглото на майка си до последния й мирис и не съумява да забележи по какъв начин другият й родител последователно се трансформира в чужд човек.

Отначало изпълнителката сама се грижи за Димитър, пере го, готви му, облича го. После наема и жена да й оказва помощ, само че обстановката става неудържима. Възрастният мъж на няколко пъти излиза скрито от вкъщи си и се постанова да бъде търсен с полиция.

В последна сметка Тони се принуждава да заведе баща си в приют в Бургас, където се грижат за старци в неговото положение. Посещава го постоянно, когато може, само че родителят й към този момент не схваща, че щерка му е пристигнала да го види.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР