Тих саботаж изненада новото служебно правителство още при встъпването във

...
Тих саботаж изненада новото служебно правителство още при встъпването във
Коментари Харесай

Ведомствата саботират новата власт с вълна от отпуски и болнични

Тих бойкот изненада новото служебно държавно управление още при встъпването във власт. Вълна от заявки за отпуски или пуснати болнични има в редица основни администрации и държавни организации през последните дни, написа онлайн изданието " Марица ". В няколко ведомства отиващите си министри на ГЕРБ са разписвали стремително по 2-3 седмици почивка на свои подопечни.

Най-голям напор от почиващи имало в Агенция " Митници " и Националната организация за приходите, където в дълъг отпуск е излязла и самата шефка на данъчните Галя Димитрова. Освен нея още няколко основни началници на дирекции в Национална агенция за приходите също от през вчерашния ден не са в офисите си.

Подобна била обстановката и в Министерството на районното развиване и благоустройството. Управляваното до неотдавна от Петя Аврамова ведомство попадна във фокуса на публичното внимание през последната седмица поради чуването на шефовете на АПИ и компания „ Автомагистрали “ в парламентарната комисия, която ревизираше за злоупотреби на предходната власт.

Като съществена причина за всеобщите отпуски се сочат слуховете за фрапантна чистка, която служебното министерство готви по високите етажа в съвсем всички организации и държавни структури. За момента напрежението остава единствено в столицата и не стига до районните подразделения. В провинцията обаче на тръни са регионалните шефове и полицейските шефове, които всяко ново държавно управление всекидневно сменя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР