Тиганът е сред най-използваните съдове за готвене и съвсем логично

...
Тиганът е сред най-използваните съдове за готвене и съвсем логично
Коментари Харесай

3 лесни начина за чистене за загорял тиган

Тиганът е измежду най-използваните съдове за готвене и напълно разумно с времето се захабява. Това може да стане по-бързо, в случай че постоянно загаряме храна в него. Знаем какъв брой мъчно се чисти загорял тиган – използваме какви ли не препарати за задачата. Макар да почистват тигана, те са рискови и частици от тях могат да останат и след измиването му. За да си спестите риска от поглъщането им, е добре да намерите различни способи за почистването му. За благополучие такива има и те включват други артикули. Вижте по какъв начин може да почистите загорял тиган без препарати.

Със сода – содата за самун е универсално средство за разчистване на куп неща, включително и да загорял тиган или тенджера. Сипете в огромна купа или съд 4-5 с.л. сода и вода. Накиснете загорелия тиган вътре за половин час или 50 минути. След това просто премахнете загорелите останки. Ще се случи елементарно, съвсем без изпитание. Това е най-ефективният способ за разчистване на загорели останки, просто ви би трябвало малко време. Освен това по този метод може да почиствате принадлежности за хранене и други съдове за готвене или предмети.

С картоф – вземете един недопечен картоф и го обелете. Разрежете на две и накиснете в сода за самун. Половинката на картофа ще бъде вашето средство за разчистване на загорели останки по тиган или тенджера. Започнете да търкате загорялото дъно и ще забележим по какъв начин мръсотията стартира да пада. Ако е прекалено много, сменете частите картоф или премахвайте огромните останки. Потапяйте от време на време в сода, тъй като точно комбинацията сред нея и картофа е това, което почиства загорялото.

С чай – с пакетче чай може да се погрижите за загорелите останки в профил на съда за готвене. Ще ви би трябвало изсъхнало пакетче чай, което не е употребявано. Минете с него по загорелите останки по стените на съда и ще видите по какъв начин те стартират да се разграждат. Ще ви трябват две-три пакетчета, с цел да изчистите изцяло съда. Няма значение какъв чай употребявате, всеки ще ви свърши работа.

Това са няколко лесни метода за унищожаване на загорялото от тиган, тенджера или различен съд. В тях се употребяват артикули от всекидневието, а не химикали. Те са по-добрият метод за разчистване, тъй като не съдържат химикали или рискови субстанции, които можете да погълнете при готвене и хранене. Възползвайте се от рецептите за разчистване всякога, когато се сблъскате с казуса със загорелия тиган или различен съд за подготвяне на храна.  Освен това, това е и природосъобразен метод за разчистване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР