Тиери Анри, голмайстор №1 в историята на Арсенал“, изрази готовност

...
Тиери Анри, голмайстор №1 в историята на Арсенал“, изрази готовност
Коментари Харесай

Тиери Анри поиска мястото на Венгер в „Арсенал“

Тиери Анри, голмайстор №1 в историята на „ Арсенал “, изрази подготвеност да смени сегашния управител Арсен Венгер отпред на „ артилеристите “. Това самопризнание французинът направи след загубата на отбора с 0:3 от „ Манчестър Сити “ на финала за Карабао Къп. Тежкото проваляне докара до нова вълна от рецензии по адрес на 68-годишния експерт. А тематиката с неговото бъдеще на „ Емирейтс “ е по-актуална от всеки път.
„ Все още имам работа с националния тим на Белгия, само че дано първо да забележим какво ще се случи с клуба – изясни помощник-треньорът на участника на Мондиал 2018. – За мен да съм отпред на „ Арсенал “ би било сбъдната фантазия. Дали съм заинтригуван от поста? Кой не е? “
Анри, притеглен точно от Венгер в клуба през 1999-а, работи за малко в школата на „ артилеристите “ като треньор. Впоследствие напусна, защото не можеше да осъвместява работата си с тази на коментатор на “Скай Спортс “.
В същото време актуалният управител на „ топчиите “ за следващ път отхвърли да разяснява бъдещето си в клуба. На въпрос дали това ще бъде последният му сезон, той сбито съобщи: „ Кой знае? “
С провалянето Венгер фиксира антирекорд, трансформирайки се в първия треньор, изгубил 3 финала в конкуренцията. Преди провалянето от „ жителите “, той записа и провали от „ Бирмингам “ (2011 г.) и „ Челси “ (2007 г.).
За неговия сътрудник Пеп Гуардиола пък това бе първи трофей на Острова. Много е евентуално в края на сезона испанецът да стане и първенец на Англия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР