Тиери Анри е поредното голямо име във футбола, което се

...
Тиери Анри е поредното голямо име във футбола, което се
Коментари Харесай

Тиери Анри: ВАР убива радостта от играта

Тиери Анри е следващото огромно име във футбола, което се разгласи против метода, по който се употребява ВАР в международен мащаб. Той даже е на мнение, че системата „ убива насладата от играта “.

„ Не е задоволително бърз. Решенията постоянно се взимат от някого в камион или някъде другаде, тъй като ВАР самичък по себе си не взема решение. ВАР единствено ни напомня ситуацията. След като отбележиш не знаеш дали да се радваш. Да скачам ли? Да чествам ли? Да не чествам ли? Това убива насладата от играта “, сподели международният първенец по време на събранието на „ Седмицата на водачите в спорта “, представен от L'Equipe.

Все повече статистики сочат, че видео-асистентите губят по няколко минути за взимане на решения в основните обстановки, а това единствено нарушава интензитета на играта, тъй като в последна сметка не виждаме предстоящите резултати за почтеност и бистрота, който би следвало да подсигурява нововъведението.

В началото гледахме по какъв начин в действително време се чертаят линии за установяване на засада и тогава лъсна неналичието на единно мнение за това коя част от тялото би трябвало да се взема на нападателите и коя на бранителите.

Ситуациите за дузпи и червени картони пък постоянно се гледат на стоп-кадър или на прекомерно ниска скорост, което основава усещането, че всяко едно допиране сред състезатели може да бъде тълкувано за нарушаване.

Големият проблем, по наше мнение, е, че УЕФА и ФИФА оставят прекомерно огромни малки врати в своите закони, с цел да може всеки един обособен арбитър да взема едностранни субективни решения. Именно тази неправда отблъсква от ден на ден хора от футбола, а най-после ВАР опира пешкира, въпреки технологията сама по себе си да е изцяло безпристрастна. За разлика от хората, които я употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР