Бившата футболна звезда Тиери Анри ще бъде треньор на Франция на Олимпийските игри през 2024 г.

...
Тиери Анри бе назначен в понеделник за треньор на отбора
Коментари Харесай

Тиери Анри бе назначен в понеделник за треньор на отбора до 21 години на Франция и ще ръководи отбора, който ще се състезава на Олимпийските игри в Париж догодина.

46-годишният бивш нападател на Арсенал и Франция заменя Силвен Рипол и се връща в ръководството, след като напусна ролята си на асистент в Белгия след миналогодишното Световно първенство.

Анри, който спечели Световното първенство през 1998 г. и Евро 2000 с Франция , се бори да постигне същите висоти в треньорството, които достигна като играч.

Той издържа едва три месеца като треньор на Монако през сезон 2018-19 и се оттегли в MLS клуба Монреал Импакт през февруари 2021 г. след малко повече от година начело.

Той също е работил преди това с младежките отбори на Арсенал и два пъти служи в треньорския щаб на Белгия, като помогна на страната да завърши на трето място на Световното първенство през 2018 г.

Анри, който отбеляза 51 гола в 123 мача за Франция, напоследък работи като телевизионен консултант.

Той би могъл имат отбор, изграден около Килиан Мбапе на Олимпиадата, като капитанът на Франция не крие желанието си да играе на турнира, който до голяма степен е запазен за играчи на 23 или по-млади години.

Първият мач на Анри като треньор на Франция до 21 години е приятелски мач срещу Дания в Нанси на 7 септември, четири дни преди първия квалификационен мач на неговия отбор за Евро 2025 като гост на Словения.

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР