Тичането е прекрасна кардио тренировка. То е един от най-добрите

...
Тичането е прекрасна кардио тренировка. То е един от най-добрите
Коментари Харесай

6 причини да замените тичането със скачане на въже

Тичането е прелестна кардио подготовка. То е един от най-хубавите способи да изгорите непотребните мазнини, да поддържате сърдечносъдовата система в добра форма, както и цялата мускулатура.

То обаче има и своите негативни черти – натоварва коленете, ставите на краката, гръбнака, слага в риск от изхабяване сухожилията и хрущялите.

Освен това, с цел да тичате, времето на открито би трябвало да е релативно прелестно. През есенно-зимния интервал външните условия не всеки път разрешават да практикувате джогинг. Винаги можете да тичате на пътеката във фитнеса, само че не е същото.

Ето за какво можете да замените тичането със скачане на въже. Вижте аргументите да го извършите.

Скачането на въже изисква по-малко време

Много хора пропущат тренировките си поради липса на време. Тичането, с изключение на всичко останало, изисква и подобаващи атмосферни условия. Ако това ви тежи, скачайте на въже у дома. Тази подготовка е по-интензивна, надлежно не се постанова да скачате 30-40 минути, колкото тичате, да вземем за пример.

10 минути скачане на въже се равняват на 30 минути джогинг.

Лошото време няма да ви спре да упражнявате

Дори на открито да вали дъжд, сняг, да духа вятър или да има мъгла, вашата подготовка няма да бъде наранена, тъй като можете да я проведете у дома.

Скачането на въже усъвършенства координацията

Скачането на въже има потвърден позитивен резултат върху усъвършенстването на координацията, равновесието и фината моторика. Неслучайно боксьорите го употребяват в своята физическа подготовка.

По-малко евентуално е да се отегчите

Дългите и натоварващи извършения доскучават. Ето за какво за доста хора е мъчно да поддържат рутината си и да останат стимулирани. Скачането на въже не изисква протяжни и скучни часове във фитнеса.

Скачането на въже щади самочувствието

Някои хора се тормозят да тичат на открито, с цел да не наподобяват прекомерно дебели, тромави или да срещнат присмехулно отношение от другите. Ето за какво, в случай че изпитвате сходни страхове, скачането на въже ще ви помогне да свалите килограмите, които ви тормозят без другите да виждат това.

Ще стегнете краката, само че и ръцете

Въртенето на въжето ви оказва помощ да стегнете по едно и също време долните и горните крака. В осъществяването на придвижванията вземат участие съвсем всички групи мускули, което е спомагателен бонус към отслабването. /az-jenata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР