Ти джендър ли си?“ – с този въпрос водещата на

...
Ти джендър ли си?“ – с този въпрос водещата на
Коментари Харесай

Петя Дикова отстреля още с първия въпрос ХИВ-позитивния Иво Димчев: Ти джендър ли си?

„ Ти джендър ли си? “ – с този въпрос водещата на предаването “Cool…T ” по bTV Петя Дикова стартира изявлението си с актьора Иво Димчев, който не крие хомосексуалната си ориентировка. Той съвсем се разсмя и отговори, че такова разбиране действително не съществува и е неуместно да се употребява, макар че в България това всеобщо се прави.

„ Може би всички сме джендъри “, пошегува се той. „ Можем единствено да се гаврим с това ново разбиране, което съществува само в България. То е смешно, само че и тъжно “, добави той.

Иво Димчев е артист, артист, учител, само че и актьор, който от 12 години живее с диагнозата ХИВ положителен.

Пред Петя Дикова Димчев описа по какъв начин се е заразил: „ Една вечер се напих и върших секс със инцидентен сътрудник без презерватив. През това време имах отворена връзка. С приятеля ми, с който бяхме, продължихме да бъдем дружно още 4 години. Той беше ХИВ отрицателен, а аз бях на терапия, тъй че не е имало проблем за него “.

Димчев е подготвен с книга, която споделя за живота му с вируса на СПИН „ ХИВ+Kiss”. Заглавието идва от псевдонима на актьора в уеб страниците за запознанства – когато научава за диагнозата, трансформира името си в интернет, с цел да е открит с евентуалните си сътрудници и да ги остави сами да създадат своя избор.

„ Не съм от тези, които крият. Има доста хора, които крият, аз ги разбирам изцяло за какво крият, някой път ги поддържам, стига да вършат безвреден секс.”

„ Нещата тук са се завлачили с 30-40 години назад” – споделя актьорът. „ Хубаво е хората в България, в случай че не са го разбрали, до момента, да схванат, че ХИВ не се прихваща от въздуха и не се умира за 6 месеца. Аз желая хората, които са ХИВ положителни в България, това са хиляди хора, да имат повече храброст, да им вдъхна повече храброст. Да им кажа, че няма от какво да се срамят. От други неща би трябвало да се срамят хората, а не от това дали имат ХИВ, хепатит, диабет, или каквото и да било. От други неща би трябвало да се срами човек.

Пoзнавам хора, които са ХИВ положителни от 35 – 40 години и към момента живеят напълно умерено, обикновено, просто взимат терапия. Има и доста случаи сега, хората имат сътрудници, които са ХИВ отрицателни, вършат секс без презерватив и няма заплаха от заразяване. Вече се е потвърдило това “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР