The Walt Disney Co. обяви, че ще направят огромна инвестиция

...
The Walt Disney Co. обяви, че ще направят огромна инвестиция
Коментари Харесай

Disney със сериозна инвестиция в Epic Games

The Walt Disney Co. разгласи, че ще създадат голяма инвестиция в основателите на Fortnite Epic Games. Тя е в размер на $1.5 милиарда, което ще им обезпечи финансов дял в компанията. Новината за това беше обявена персонално от изпълнителния шеф на Disney Боб Айгър през вчерашния ден пред CNBC. Той дефинира хода на компанията, като най-значимата инвестиция в гейм пространството за всички времена. Айгър обрисува проект за основаването на нова игрова и развлекателна галактика, която ще съществува дружно с Fortnite. Тя ще включва основни персонажи от филмите на Pixar, Avatar, „ Междузвездни войни “ и Marvel.

„ Това е освен навременна, само че и значима стъпка. Особено, в случай че погледнете демографските трендове и видите къде прекарват времето си в медията потомство Алфа, Зет и даже милениълите. Става дума за трагичен размер от време, прекарано в игри “, разяснява Айгър. „ В интерес на истината, някои демографии показват равно на това или повече време, в сравнение с се прекарва в гледането на филми или телевизия “.

Самият той не дава съответна времева рамка за осъществяване на плана – евентуално две-три години. Новината за новия съюз сред двете компании увеличи цената на акциите на Disney със седем %. Изпълнителният шеф на Epic Тим Суини, изрази от своя страна ентусиазма си във връзка съглашението:

„ Disney бяха една от първите компании, които повярваха на капацитета да обединят световете си с нашия във Fortnite. А в този момент ние си сътрудничим над нещо напълно ново. Нещо, което ще сътвори една непрекъсната, открита, взаимосвързана екосистема, която ще събере общностите на Disney и Fortnite “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР