The Verge съобщи, че Microsoft забранява на разработчиците от трети

...
The Verge съобщи, че Microsoft забранява на разработчиците от трети
Коментари Харесай

Microsoft забрани използването на резултатите от търсенето в Bing за обучение на ботове с изкуствен интелект на трети страни

The Verge заяви, че Microsoft не разрешава на разработчиците от трети страни да употребяват данните от търсенето в Bing за образование на лични ботове с изкуствен интелект. Според тази информация софтуерният колос е уведомил две неназовани търсачки, че достъпът им до данните за търсене в Bing ще бъде блокиран, в случай че продължат да ги употребяват за образование на своите лични логаритми с  детайли на изкуствен интелект.

Съобщава се, че Microsoft е лицензирала достъпа до данните от Bing на някои търсачки, като DuckDuckGo, Yahoo и You.com. Докато DuckDuckGo употребява композиция от Bing със личния си логаритъм за търсене, с цел да дава резултати от търсенето, You.com и Neeva употребяват Bing, с цел да пестят запаси, като вземат някои данни непосредствено от търсачката на Microsoft.

Въпреки че Microsoft е лицензирала потреблението на данни от Bing на някои компании, наподобява, че софтуерният колос не желае търсачката да се употребява за образование на други чатботове с изкуствен интелект, принадлежащи на трети страни.

Софтуерният колос добавя, че сходно всеобщо потребление на данните от търсачката Bing се смята за нарушаване на подписаните с някои компании контракти и при положение на сходно непозволено потребление на информацията от Bing, договорите ще бъдат прекъснати, а отсрещната страна ще би трябвало да заплати съответните неустойки, които в тази сфера не са по никакъв начин дребни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР