THE PARKS - град за 150 000 души, ще осигури

...
THE PARKS - град за 150 000 души, ще осигури
Коментари Харесай

THE PARKS - най-големият зелен град на Африка

THE PARKS - град за 150 000 души, ще обезпечи най-високия стандарт за резистентен живот в света. Той ще създава 100% от силата, която използва, а вкупом с това и 100% от храната и водата, от която има потребност. Ще бъде самодостатъчен. Това разкриват проектите на основаната в Дубай компания URB, написа Inhabitat.

Градът ще се намира не къде да е, а в югоизточната част на Южна Африка. Той ще бъде образован и ще насърчи устойчивия метод на живот. Ще сплоти в едно жилищни здания, медицински и търговски услуги, обучение, туризъм и развлекателни услуги.

На територията на THE PARKS ще има 12 квартала с общо 40 000 жилища.



Амбициозният проект на URB планува стопанската система на града да се основава на автоматизирани услуги и по-голямата част от работните места ще бъдат свързани със зелените технологии.



Важна част от плана са тъкмо работните места. Такива ще бъдат открити за над 40 000 души. Бройката включва хората, които ще са нужни по време на планирането и построяването на града, както и за неговото действие.

THE PARKS ще бъде съставлява град без коли и с нулеви въглеродни излъчвания. Така ще бъдат насърчени интензивният метод на живот и обществената резистентност. Ще има фитнеси навън, публични ферми, открити спортни стадиони и кортове, писти за бягане и колоездене, обществен арт конгрес, който употребява боклуци за материали и концерти навън.



На доктрина градът на бъдещето, какъвто се обрисува да бъде този, ще обезпечи работа за разнообразни експерти. Предстои да забележим по какъв начин ще се развие концепцията за плана и дали ще оправдае упованията, в случай че бъде осъществен.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР