The New York Times пише, че Кузминов е напуснал Украйна

...
The New York Times пише, че Кузминов е напуснал Украйна
Коментари Харесай

New York Times разказва как е убит в Испания бившият руски военен...

The New York Times написа, че Кузминов е напуснал Украйна през октомври 2023 година - препоръчано му е да остане там след отвличането на хеликоптера, с цел да се бие против Русия. Пилотът се открива в испанския град Виляхойоса на брега на Средиземно море, известен измежду туристите от Англия и Източна Европа. Той живее в жилищен блок на 10 минути пешком от плажа.

Вестникът отбелязва, че изборът на място за живеене на Вилахойоса е любопитен, защото съветските управляващи не скриха, че желаят да убият Кузминов. Според испанските управляващи в района работят съветски проведени незаконни групи, някои от които са свързани с съветските разследващи служби. Неназован съветски боен беглец, живеещ в Испания, говорейки пред NYT, разказва района, в който Кузминов се открива, като „ алена зона “, цялостна с съветски сътрудници. „ Никога няма да отида там “, сподели той.

Кузминов е водил „ неблагоразумен живот “ в Испания, споделя пред изданието почитан чиновник на Гражданската армия, наблюдаващ следствието на убийството. Бившият водач посещава известни измежду руснаци и украинци питейни заведения и харчеше пари, получени от украинските управляващи, да вземем за пример, карайки в град Виляхойоса в черен Мерцедес S-класа.

Все още не е открито по какъв начин тъкмо убийците са стигнали до Кузминов, само че двама високопоставени украински чиновници споделиха пред NYT, че водачът се свързал с някогашната си другарка, която била в Русия, и я поканил да пристигна при него в Испания. „ Това беше сериозна неточност “, сподели един чиновник.

Представители на полицията считат, че двамата убийци с качулки, снимани на записите на камерите в гаража, са очевидни експерти – умъртвили са бързо Кузминов и са изчезнали. Автомобилът на нарушителите е открит на няколко километра от мястото на случая. Автомобилът е опожарен със специфични средства, считат проверяващите. Експертите съумяха да разпознават марката и модела на автомобила в границите на седмица. Оказало се, че колата е открадната два дни преди убийството – в Мурсия, намираща се на час път с кола от града.

Специално звено на Гражданската армия води следствието при строга секретност. Испанските управляващи не са удостоверили обществено, че точно Максим Кузминов е убитият. Испанските следователи се пробват да се свържат с публични лица в Украйна, които биха могли да им оказват помощ.

Висши полицейски чиновници декларират, че убийството на Максим Кузминов има същите характерности като убийството на някогашния чеченски пълководец Зелимхан Хангошвили в Берлин през 2019 година и опита за ликвидиране на някогашния офицер от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал в Солсбъри, Англия през 2018 година За тези закононарушения бяха обвинени съветските разследващи служби.

 

Превод: ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР