The Killers осъдиха, че са помолили руски фен да свири на барабани на концерт в Джорджия

...
The Killers, алтернативна рок банка от Съединените щати, попаднаха под
Коментари Харесай

The Killers, алтернативна рок банка от Съединените щати, попаднаха под критика за това, че поканиха руски фен на сцената по време на изпълнение в Джорджия.

Във вторник в Black Sea Arena в грузинския пристанищен град Батуми, водещият певец Брандън Флауърс попита публиката: „Не знаем етикета на тази страна, но този човек е руснак. Съгласен ли сте с идването на руснак?

Той помоли публиката да приеме фена, който свири на барабаните за хита на групата от 2006 г. For Reasons Unknown, като техен „брат“.

Хората в публиката освиркваха и някои излязоха.

Мнозина в Грузия гледат на Русия с подозрение, след като войските на Москва започнаха пълномащабно нахлуване в Украйна през февруари миналата година.

Грузия получи независимост от Съветския съюз през 1991 г. и има проблемна история с Русия.

Неговите международно признати територии – Южна Осетия и Абхазия – са под контрола на Кремъл.

Флауърс се обърна към публиката с думите: „Ние всички се разделяме по границите на нашите страни? Не съм ли ти брат, като съм от Америка?“

Докато публиката се подиграваше, той каза, че не възнамерява да превърне концерта в грозно събитие и каза на феновете, че ги вижда като свои „братя и сестри“.

„Това е историята на един добър концерт, който се обърка в Грузия“, каза Нино Вердзадзе, който присъства на представлението, пред Al Jazeera.

„Когато започнахме да освиркваме, певецът се опита да ни образова за братство, като каза, че всички сме братя и сестри. Съжалявам, но като артист поне имайте благоприличието да знаете политическата ситуация в страна, в която изпълнявате. Бихте ли направили това в Украйна?“

„И дързостта на един руснак да се качи на сцената и да свири в страна, където знае, че не е добре дошъл, е умопомрачителна“, каза Верзадзе.

Грузинците протестираха вътре и около мястото на концерта и показаха яростта си в социалните медии.

„Не, ние не сме братя и сестри. Русия е окупатор, а не брат“, се казва в публикация в социалната медийна платформа X, официално известна като Twitter).

От началото на войната в Украйна Грузия стана свидетел на наплив от руснаци, които бягат от страната.

Според Министерството на вътрешните работи на Грузия 112 000 руснаци са живели в изгнание в страната в Кавказ към ноември.

The Killers се извиниха след концерта, заявявайки, че групата „не е имала намерение да обиди никого“.

„Разбираме, че коментар, целящ да внуши, че цялата публика и фенове на The Killers са „братя и сестри“, може да бъде изтълкуван погрешно. Не искахме да огорчим никого и се извиняваме“, каза групата в публикации в своите социални медийни платформи.

The Killers са на европейско турне. Неговите песни Mr Brightside и Human оглавиха световните музикални класации.

Следващото изпълнение на групата е насрочено за четвъртък в Братислава, Словакия.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР