The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална

...
The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална
Коментари Харесай

Великите The Jacksons идват за първи път в България

The Jacksons са една от най-успешните групи в международната музикална история и през 2018 отпразнуваха своя 50-годишен празник. Те завоюваха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на именитата солова кариера на Michael Jackson.

Jackie, Tito, Jermaine, Marlon и Michael, пет братя от Гари, Индиана, познати в началото като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с неповторимата си комбинацията от незабравим музикален гений и впечатляваща хореография. 

През 1969 се причисляват към Motown Records. 1970 е извънредно сполучлива за тях - издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки " Сюприймс ", като най-успешна Motown група. Като част от фамилията на Motown, те издават 10 албума в границите на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия.
През 1976 година групата, като се изключи Jermaine, напуща Motown Records и стават част от Epic Records, където към тях се причислява и брат им Randy, като трансформират името си на The Jacksons. През 1984г. те издават паметния албум „ Victory “. Той включва шлагера на Billboard №3 ‘State Of Shock’ с присъединяване на Mick Jagger. През същата година започва турнето The Victory Tour, което се трансформира в  най-грандиозната концертна поредност, проведена в миналото в Съединени американски щати.

От The Jacksons са черпили  вдъхновение няколко генерации банди, като Backstreet Boys, New Edition, N * SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и доста други.

През своята блестяща музикална кариера  The Jacksons печелят голям брой оценки:

-    Звезда на Холивудската алея на славата – 1980г.
-    Включени са в Rock & Roll Hall of Fame – 1997г.
-    Включени са във Vocal Group Hall of Fame – 1999г.
-    Стават BMI Icons на премиите на BMI Urban Awards – 2008г.
-    Включени са в Recording Academy’s Grammy Hall of Fame с частите „ ABC “ и  „ I Want You Back “ – 2016г.

На 3 септември 2021г. в Арена Армеец многочислените български почитатели на The Jacksons ще имат опция да видят онлайн Jackie, Tito и Marlon, дружно с тяхната група от изключителни музиканти. 

Шоуто на именитите поп идоли ще бъде в действителност впечатляващо. То ще е изпълнено с доста шлагери, танци и неповторима мултимедия. Наред със своите емблатични части, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите шлагери на великия Michael Jackson. А за почитателите на краля на попа те са подготвили и специфична изненада, която ще стане известна по време на самия концерт.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР