Кабинетът на кмета на Лондон Садик Хан е обвинен в „тревожно уютни отношения“ към „заглушаването“ на критиките на ULEZ

...
The и неговите разширявания се превръщат в ключови политически разделителни
Коментари Харесай

The и неговите разширявания се превръщат в ключови политически разделителни линии между консерваторите и лейбъристите и са част от причината торите проведено на частични избори по-рано тази година.

Проф Кели е експерт по политиката за обществено здраве и качеството на въздуха.

Той е и директор на групата за изследване на околната среда ( ERG), орган, който предоставя информация за качеството на въздуха и изследвания в Обединеното кралство, който е получил стотици хиляди лири от кметството, наред с други източници.

Според Greater London Authority, £757 000 над четири години бяха "по-голямата част" от предоставените пари - и бяха използвани за проекта Breathe London, който включва инсталиране на монитори за качество на въздуха в столицата.

Консерваторите обвиниха проф. Кели и офиса на имайки „тревожно уютна връзка“.

Протестиращите срещу разширяването на ULEZ спират трафика в Лондон

Изображение: Садик Хан казва, че разширяването на ULEZ е добро за Лондон

Основното им обвинение произтича от отговора на проф. Кели и г-жа Родригес на публикувано проучване, което изследва въздействието на ULEZ за период от 12 седмици.

Имейлите показват, че кметството - включително Г-жа Родригес – се свърза с проф. Кели след публикуването на това проучване и докладването му, за да „оспори някои от недоразуменията“ в него.

Кметството очевидно се съгласява с ограничения период от време, през който беше проведено проучване.

Проф Кели каза на екипа на кмета на Лейбъристката партия, че неговият университет „не желае да излагаме пряко противоречие“ в медиите – но той беше щастлив да „отвърне на удара“, според имейли.

Кметството също така предложи да свърже проф. Кели с високопоставена лейбъристка фигура Дейвид Лами за „приятелско“ интервю в радиошоуто на лондонския депутат.

Изображение: Заместник-кметът Шърли Родригес в 2019

„Хан заговорничи да заглуши научните изследвания“

Питър Форчън, консервативен член на Голямата Лондонска асамблея, каза: „Науката разчита на открит, прозрачен дебат.

„Това е неприемливо, че Садик Хан и неговият заместник са се заговорили да заглушат законните изследвания, защото това би навредило на репутацията и доверието на кмета.

„Садик Хан твърди, че просто следва науката, но въпреки това е използвал научни съветници, за да защитава собствените си интереси.

„Собствената независима оценка на въздействието на кмета показва, че разширяването на ULEZ ще има незначителен ефект върху качеството на въздуха, като същевременно ще удари най-силно най-бедните лондончани.

„Ето защо трябва да се справим със замърсяването на въздуха там, където е, вместо да облагаме с данъци там, където го няма."

Прочетете повече:
Къде ще обхваща разширеният ULEZ

Разширяването на ULEZ законно, правила на Върховния съд

Изображение:Хора участват в протест срещу предложеното разширяване на ULEZ

„Нормално и правилно“ да работи с експерти

Говорител на кмета каза: „Правилно е – и стандартна практика в правителството – да възлагаме на експерти да извършват изследвания, за да информират работата, която вършим.

„Франк Кели и групата за изследване на околната среда в Imperial са част от света -водещи академични институции, разглеждащи качеството на въздуха.

„Нормално и правилно е да работим с тези експерти, за да гарантираме, че нашите политики са възможно най-ефективни при справяне с проблеми като големия брой смъртни случаи - до 4000 на година – свързани с токсичния въздух в Лондон всяка година.“

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Изявлението добавя: „Анализът на ULEZ от инженерният отдел в Imperial рисува само частична картина, без да отчита пълното въздействие на схемата през целия живот и се фокусира само върху нейното непосредствено въздействие около стартирането й.

„Обичайно е академичните експерти да не са съгласни с как се тълкуват други академични изследвания, какъвто беше случаят тук."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР