The Guardian реши да научи как учените оценяват интелигентността на

...
The Guardian реши да научи как учените оценяват интелигентността на
Коментари Харесай

Как учените оценяват интелекта на кучетата: експеримент, който може да се проведе вкъщи

The Guardian реши да научи по какъв начин учените правят оценка интелигентността на кучетата и изпрати своя репортерка и нейния ретривър Калисто в Центъра за проучване на кучета в Университета в Портсмут, Англия.

Експертите оферират на Калисто и неговата собственичка да преминат през редица проби. По време на първата задача Ейми Уест, аспирантка в Центъра, слага две саксии за цветя на няколко метра от Калисто и се преструва, че поставя нещо и в двете саксии. Лакомство обаче има единствено в едната саксия.

Веднага откакто Уест показва една от саксиите, Калисто се втурва към нея по напътствие на момичето. Д-р Джулиана Камински, учител по сравнителна логика на психиката в Университета в Портсмут, изяснява, че това държание (следване на инструкции от човек) е особено единствено за кучетата.

" Шимпанзетата – най-близките ни живи родственици, изцяло пренебрегват сходни жестове, отправени им от хората, споделя тя. - Но кучетата - не. Интересното е, че даже доста дребни кученца демонстрират такава реакция, а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР