The Guardian обяви, че никъде в разследването си за Азербайджанска

...
The Guardian обяви, че никъде в разследването си за Азербайджанска
Коментари Харесай

The Guardian: Не сме искали да намекваме, че Калин Митрев е замесен в пране на пари


The Guardian разгласи, че на никое място в следствието си за Азербайджанска пералня не са желали да загатват, че Калин Митрев е забъркан в корупция и пране на пари.

От информацията, оповестена след интернационалното следствие, стана ясно, че представителят на България в Европейската банка за възобновяване и развиване (EБВР) e получил над 400 000 евро възнаграждения от азербайджанска компания.

Самият Митрев изясни, че в действителност е получил тези пари, само че за консултантска активност преди да влезе в банката. Той бе безапелационен, че всичко е законно

В позиция на The Guardian по този мотив се споделя: " Калин Митрев ни осведоми за подозренията си, че от публикацията ни може да бъде разбрано неверно, че той е забъркан в корупция и/или пране на пари в така наречен " Азербайджанска пералня ". Макар да не сме съгласни с изказванията на господин Митрев по отношение на забележката му, заявяваме ясно, че публикацията не е имала сходно предопределение и че не сме желали читателите ни да стигнат до сходни заключения ", декларират от английската медия.

Разяснението на английското издание към този момент се включва в публикациите му по тематиката.

След абсурда от българското държавно управление обявиха, че към този момент няма да вземат отношение, тъй като единствено ЕВБР може да го в профил или не, а оттова нямат позиция. От банката обаче отвърнаха, че единствено управляващите в България могат да вземат решение за ориста на Митрев, тъй като той е със статут, равносилен на дипломат и не е чиновник на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Междувременно Европарламентът изиска следствие на изнесените данни, защото в него са забъркани доста хора и става дума за милиони.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР