The Economist: Турските сериали изместиха Гърция от сърцето на българина. Според

...
The Economist: Турските сериали изместиха Гърция от сърцето на българина. Според
Коментари Харесай

The Economist: Турските сериали изместиха Гърция от сърцето на българина


The Economist: Турските сериали изместиха Гърция от сърцето на българина. Според известното списание Икономист (The Economist)
приятните за окото пейзажи, първокласните костюми, красивите и атрактивни артисти
вършат турските сериали привлекателни.

Турските телевизионни продукции повече от две десетилетия не престават да се посрещат с огромен интерес от почитателите по целия свят. Тази обстановка беше взета под внимание и оценена от списание Икономист. В обширна обява се показва,
че Турция е на трето място измежду водещите страни в света по експорт
на телевизионни сериали след Съединени американски щати и Латинска Америка.

Турските сериали имат голяма аудитория в Европа и Латинска Америка, както и в Близкия изток.

Според изследване на компанията за данни Parrot Analytics глобалното търсене на турски телевизионни сериали
се е нараснало със 184% сред 2020 година и 2023 година
През 2023 година тримата най-големи вносители на нови турски телевизионни сериали бяха избрани като Испания, Саудитска Арабия и Египет.

Според оценките на Истанбулската комерсиална камара износът на телевизионни продукции на Турция надвиши $600 милиона през 2022 година, а някои анализатори предвиждат, че тези числа
ще доближат милиарди в близко бъдеще.
Според компанията за телевизионни данни „ Гланс “ е разкрито, че трите най-популярни продукции в Испания през първата половина на 2023 година са турски телевизионни сериали.

В публикацията на сп. Икономист се показва, че телевизионните сериали, които се излъчват всяка седмица в Турция и не престават три часа, се разделят на по-кратки епизоди и се гледат за по-
дълъг интервал от време в други страни.
Докато телевизионните сериали в някои страни се излъчват със надписи, се показва, че испанският дублаж обезпечава улеснение за феновете в Испания и доста страни от Латинска Америка. За езици като полски или гръцки, опцията със надписи е по-предпочитана.
По този метод феновете даже могат да стартират да учат турски.
В България сериалите се популяризират с дублаж, което е желанието на феновете.

Според списанието великолепните пейзажи, ослепителните костюми и сполучливата актьорска игра вършат турските сериали привлекателни за феновете.
Под въздействието на турските сериали туристическия бранш в страната е във напредък.
След повишаването на известността турските телевизиони продукции в страните от Балканите и Близкия изток, потокът от туристи се е нараснал доста.

Като образец се показва обстоятелството с българите, които обичайно избират Гърция за лятната си отмора, само че след въздействието на турските сериали, не са малко тези нашенци, които са любопитни да открият Турция.

Потокът на български туристи към югоизточната ни съседка се е нараснал значително по разнообразни аргументи през последните години. Освен обичайните дестинации Одрин и Истанбул, българите започнаха да откриват морските курорти, както и
културно-историческите дестинации в страната, постоянно употребявани за местоположения в турските сериали.
В последно време станаха доста известни за посещение от туристите, редица имения, най-вече на Босфора, в които са снимани някои от най-гледаните турски сериали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР