Тезите, които изрази господин Румен Радев бяха изцяло в моя

...
Тезите, които изрази господин Румен Радев бяха изцяло в моя
Коментари Харесай

Ненчев разкри какво е казал президентът Радев от съдебната скамейка

Тезите, които изрази господин Румен Радев бяха напълно в моя изгода в правосъдната зала, коства ми се той напълно поддържа тезата, че съм почтен. Това съобщи някогашният министър на защитата Николай Ненчев след съвещание на Софийски градски съд по дело против него, съобщи БГНЕС.

Ненчев сподели докладна от 2015 година, в която цитира изказване на ген. Румен Радев, в което се приказва да се приключи по-бързо зависимостта от Русия.

Така също Радев е благодарил на Ненчев и е нарекъл неоспорим триумф диверсификацията и премахването зависимостта от Русия.

Адвокатът на Ненчев Менко Менков, удостовери, че пред съда в продължение на три часа това, което е приказвал президентът Радев, е било напълно в контраст и оборване на държавното обвиняване и тезата в обвинителния акт. Според него Радев е декларирал, че министър Ненчев е от хората, които ясно и недвусмислено са подкрепяли българската авиация и, че той е министър, който се е справил с въпроса за закупуване на нов тип западен аероплан. Както и че по негово време е импортирана докладната бележка, призната на Съвет по сигурност при министър-председателя и е почнало първото финансиране за закупуване на нов аероплан.

Според юрист Менков Радев е изразил позиция напълно и в поддръжка на министър Ненчев.

Президентът Радев повтори позицията си, изразена преди началото на съвещанието, като акцентира, че като министър Ненчев се е провалил с Полша, съумял да издейства единствено един контракт за ремонт на шест мотора. Но огромният контракт за интегрирана логистична поддръжка, който той е трябвало да подписа министър Ненчев се хвърлил към него слепешком. Това е неговата авантюра, той катастрофира с Полша, а в това време отряза доставките от Русия. И най-после – авиацията изпадна в цялостен колабс, сподели Радев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР