Тези вярвания са не само погрешни, но и вредни! 1. Други

...
Тези вярвания са не само погрешни, но и вредни!
1. Други
Коментари Харесай

6 лъжи, които умът ни постоянно ни внушава

Тези вярвания са освен неправилни, само че и нездравословни!

1. Други хора ще се оправят доста по-добре от мен

Хората, които се опасяват да опитат, са склонни да одобряват, че хората към тях са по-добри от тях. Това е неистина, която им пречи да подхващат дейности.

Ето един образец. Човек с ниска самокритика няма да отиде на изявление в влиятелна компания, тъй като е сигурен, че в никакъв случай няма да получи работата. Защо? Защото има доста други хора, които са по-добри от него.

Това не е правилно. Всеки човек има късмет. Неуспехът се трансформира в триумф посредством старание и неизменност.

2. Не мога да пребивавам без сътрудник.

Хората, които не могат да бъдат щастливи сами, в никакъв случай няма да намерят благополучие с различен човек. Те са подвластни от хората към тях. Изобщо не става въпрос за чиста и откровена обич, а за неспособността им да обичат себе си.

Обичайте себе си такива, каквито сте. В края на краищата, преди да можете да намерите благополучие с различен, би трябвало да се научите да бъдете щастливи със себе си.

3. Животът е печален и неправдив.

Песимизмът се поражда от несигурността. Такива хора са склонни да упрекват всички и всичко за неприятните неща, които се случват в живота им.

Те винят живота, Бога и хората към тях за неприятностите. Ето за какво съществува убеждението, че животът е неправдив. В реалност ние се формираме от решенията, които вземаме, и от избора, който вършим.

Единственото нещо, върху което нямаме надзор, е гибелта. А животът си е просто живот – със своите възходи и падения.

4. Безсмислено е даже да пробвам.

Дори и да опитате, постоянно съществува вероятността да не съумеете. Ако обаче спрете да пробвате, ще се неуспехите изцяло! Ако се откажете, това няма да ви направи по-щастливи.

Неуспехът е естествено събитие. Ако задачите бяха толкоз лесни за реализиране, те нямаше да се назовават цели.

Както е споделил Самюел Бекет: " Опитайте още веднъж. Провалете се още веднъж. Провалете се по-добре. "

5. Твърде късно е.

Истината е, че в никакъв случай не е прекомерно късно да извършите каквото и да било. Винаги можете да си намерите нова работа или нова обич. Можете да се заемете с ново занимание когато и да е. Няма значение на какъв брой години сте.

Всеки има опция да пробва още веднъж и още веднъж. Животът продължава. Нищо не е завършило, до момента в който сме живи.

6. Не ме бива в нищо.

Това въобще не е правилно. В света няма хора, за които да можете да кажете това. Просто всички ние сме разнообразни.

Възможно е да можете да вършиме неща, които другите даже не могат да си показват. Просто би трябвало да повярвате в себе си. Оттук стартира пътуването във вътрешността. Пътят към един по-добър и по-уверен човек.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР