Тези убийства рядко биват разкривани и рядко се стига до

...
Тези убийства рядко биват разкривани и рядко се стига до
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: Разследването на убийството на Алексей Петров ще е трудно

Тези убийства рядко биват разкривани и рядко се стига до поръчителите им, уточни той и добави: 

" Продължаваме да приказваме за всички тези преплитания през годините на политика, бизнес, служби - нещо, което България не съумя да направи - да раздели тези сфери ". 

По думите му това разбъркване на функции поражда голямо количество спорове на ползи, благоприятни условия за корупция и недобри другарства или такива, които се трансформират във враждебни. 

" Всички служби, които работят по тези проблеми, по някакъв метод бяха наранени от работата на този човек, т.е. на всяко равнище има спор на ползи. Това струпване на спорове на ползи е главният проблем ", разяснява Стефанов в предаването " Преди всички ". 

Според него неуспехът тези въздействия да се урегулират водят до голям проблем пред имиджа на страната и пред нашите сътрудници. 

" Няма по какъв начин да се опиташ да изпереш предишното си или то да бъде забравено, като непрестанно се появяваш в сюжети на най-високо политическо ниво, на най-високо ниво в службите. Или си политик, или си предприемач.

 

Тези връзки фриволно се подминават през годините. Всичко това води до олекване и липса на институционализация, липса на спиране на тези корупционни връзки сред всички тези сфери на въздействие, които в този момент вършат извънредно мъчно следствието ". 

Най-тревожният факт е, че всички ще си задаваме въпроса дали в действителност ще се проверява обективно, акцентира Руслан Стефанов. Той е безапелационен, че тези спорове на ползи би трябвало да са ясни и не трябва да се позволяват. 

Поредицата убийства и случаите на принуждение няма по какъв начин да не повлияят за Шенген, счита още той.

Това, което се случва в Украйна и всички големи закани за сигурността за България - всичко това продължаваме да не го отчитаме и да не се подхващат ограничения, с цел да бъде предпазена икономическата сигурност на страната, изрече мнение Руслан Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР