Тези щати все още изпращат чекове за стимули

...
Чековете за стимули бяха на мода през 2020 г., тъй
Коментари Харесай

Чековете за стимули бяха на мода през 2020 г., тъй като пандемията унищожи милиони работни места и задуши способността на американците да поддържат бюджета на домакинствата си. Въпреки че повечето помощи от епохата на пандемията пресъхнаха преди години, някои щати все още изпращат плащания в стил стимули.

В повечето случаи плащанията идват под формата на отстъпка от данък върху имуществото или дохода. Места като Ню Мексико и Монтана успяха да издадат тези отстъпки, тъй като държавните им бюджети изпитаха излишък, след като получиха милиарди долари помощ за пандемия от федералното правителство. Монтана отчете излишък от 1,9 милиарда долара за фискалната 2022 година, докато излишъкът на Ню Мексико достигна 3,6 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес.

Ето 5 щата, в които жителите все още могат да получат проверка за стимули.

съобщение, направено от държавни данъчни служители миналия октомври. Чековете за отстъпка при специална сесия варират от $300 за жители, които подават държавните си данъци индивидуално, до $600 за семейства, които подават съвместно. Всеки, който е живял в Gem State през цялата година през 2020 и 2021 г., отговаря на условията.

Жителите, които все още не са получили чека си, могат да проследят плащането на tax.idaho.gov/rebate.

Илинойс

Планирани са около шест милиона жители да получават отстъпки от данъците върху доходите и имуществото, обяви държавата миналата година. Тези плащания започнаха да текат миналия септември, съобщи CBS Chicago. Но според държавните данъчни служители вероятно ще отнеме месеци, докато всеки получи чековете си.

Намалението на данъка върху имуществото е максимум $300. Намалението на данъка върху дохода е $50 за жители на щата, които подават документи като несемейно лице, и до $100 за двойки, които подават заедно. Семейства с зависими лица могат да получат до $300.

Масачузетс

Законодателите в щата Бей казаха миналата година, че приблизително 3 милиона данъкоплатци ще получат около $2,9 милиарда долара под формата на данъчни отстъпки, CBS News Бостън съобщи. Сумата беше приблизително 13% от държавния доход на местно лице за 2021 г.

Жителите започнаха да виждат плащанията си по „Глава 62F“ през октомври и повечето данъкоплатци са получили средствата досега. Всеки, който не е получил плащането си, трябва до 15 септември да подаде своите държавни данъци за 2021 г., за да отговаря на изискванията.

Монтана

Собствениците на жилища в Монтана ще получат до $1350 под формата на чекове за отстъпка от данък върху имуществото през следващите две години, каза губернатор Грег Джанфорте миналия месец.

За да отговаря на условията, дадено лице трябва да е живяло или притежавало жилище в Монтана поне седем месеца миналата година и да е платило данък върху имуществото за това жилище. Собствениците на жилища могат да започнат да кандидатстват за отстъпките на 15 август, като посетят getmyrebate.mt.gov. Искове трябва да бъдат подадени до 1 октомври. 

Ню Мексико

Около 26 000 нови мексиканци с ниски доходи започнаха да получават $500 или $1000 плащания за "икономическо облекчение" миналия месец, казаха държавни служители. Стимулиращите плащания, всички от които са издадени, са част от усилията за 15 милиона долара за разпределяне на държавни излишни средства, според отдела за човешки услуги на Ню Мексико.

The Land of Enchantment също така изпрати отделни отстъпки за данъка върху дохода от $500 или $1000 до почти 1 милион жители, които са подали данъчна декларация през 2021 г. Тези чекове излязоха в края на юни, казаха държавни служители. Всеки жител на щата, който не е подал данъчна декларация за 2021 г., трябва да го направи до 31 май 2024 г., за да получи чека за отстъпка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР