Тези седем условия, лично на мен, ми прозвучаха като седем

...
Тези седем условия, лично на мен, ми прозвучаха като седем
Коментари Харесай

Седемте условия на ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС ми звучат като ултиматум, коментира Йотова

Тези седем условия, персонално на мен, ми прозвучаха като седем ултиматума. Не считам, че в едно ръководещо болшинство би трябвало да се приказва и да се работи с ултиматуми, по- скоро би трябвало да се търсят потребни решения и консенсус. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар пред медиите за политическата конюнктура в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Йотова ще открие през днешния ден XVII Национален петропавловски събор.

Българска телеграфна агенция напомня, че през вчерашния ден Парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) взе решение да удостовери декларацията Денков – Габриел и дефинира седем гаранции за нейното осъществяване. При несъблюдение на тези гаранции, ще желаяме оставката на държавното управление, разгласи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Йотова напомни, че позицията на президентската институция постоянно е била за устойчиво държавно управление и болшинство, което да реши непосредствени задания и задължения, които е поело към жителите.

Тя добави, че се чака през днешния ден отговорът на съдружния сътрудник по отношение на седемте условия. „ Ще забележим през днешния ден дали държавното управление ще подаде оставка. Аз ще направя прогноза, че ще се опитат може би да задържат държавното управление още някой и различен месец, само че става все по мъчно и от ден на ден са мощни центробежните сили вътре в държавното управление “, разяснява вицепрезидентът.

Йотова подчертава на значимостта на кандидатурата за български еврокомисар. Тя напомни по какъв начин преди години българска кандидатура е била отхвърлена от Европейския парламент и добави, че „ второ такова оскърбление страната ни не би трябвало да одобри “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР