Тези сарми са по-нетрадиционни, но не отстъпват по вкус на

...
Тези сарми са по-нетрадиционни, но не отстъпват по вкус на
Коментари Харесай

Сарми в листа от праз

Тези сарми са по-нетрадиционни, само че не отстъпват по усет на класическите. Пригответе ги, когато ви се хапват сарми, само че не разполагате със зелеви или лозови листа.

Необходими Продукти

● кайма - 250 г примес (телешка и свинска)
● ориз - 50 г
● лук - 1/2 глава
● моркови - 1 бр.
● олио - 3 - 4 с.л.
● кимион - 1/2 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● доматено пюре - 1 ч.л.
● бульон - 300 мл телешки
● черен пипер - надробен
● сол
● праз - към 30 огромни листа (около 18 см. дължина на 5 см. ширина)

Начин на подготвяне

Измийте праза и го срежете по дължина единствено от едната страна, с цел да получите огромни листа. Пуснете срязания праз във вряща вода, с цел да омекнат листата. Варете за към 5 минути.

Извадете листата и ги оставете да изстинат. Имайте поради, че с цел да получите почти идентични листа за сармичките ви трябват няколко броя праз лук, защото огромните листа са външните.

Вътрешните листа са доста тесни и не могат да се употребяват за навиване. Пригответе плънката, като запържите за малко лука и моркова или до момента в който омекнат. Добавете каймата, разбърквайте и натискайте с лъжицата до момента в който стане на трохи и промени цвета си.

Добавете ориза и разбъркайте още веднъж. Пържете няколко минути. Накрая прибавете подправките, доматеното пюре и дребна част от бульона, разбъркайте добре и гответе до момента в който оризът поеме течността.

Навийте сармичките като банички или като поставите малко плънка в единия завършек на листа праз, сгънете на триъгълник, като захлупите плънката, след това на още един триъгълник в срещуположната посока и по този начин до момента в който навиете сармичката и закриете откритата част с плънката, с цел да не може да изпадне.

Сложете листа праз на дъното на тава и подредете сармите в нея. Залейте с останалия бульон и печете на 170 градуса за към 35-40 минути или до момента в който изври бульонът.

По предпочитание може да сварите сармите в тенджера на котлона, като ги подредите в тенджерата върху листа праз, залеете с бульона и варите на слаб котлон за 35-40 минути.

Сармите в листа от праз са мнгоо вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР