Тези ретро картички са невероятно популярни в цялата страна и

...
Тези ретро картички са невероятно популярни в цялата страна и
Коментари Харесай

15 носталгични новогодишни съветски пощенски картички

Тези ретро картички са необикновено известни в цялата страна и провокират сълзи от носталгия в очите на всеки, роден в Съюз на съветските социалистически републики.



Свободни източници

Съветските хора нямат огромен избор от дарове за Нова година. Всичко ръчно направено, в това число киселите краставички, нормално е добър вид и за двете страни – както и някои руски бонбони.



Свободни източници

И въпреки всичко в миналото единственият метод да поздравиш някого е, като му изпратиш пощенска картичка. Съветските пощенски служби работят отлично и имат огромен избор от пощенски картички за всеки усет.



Свободни източници

Повечето от тях изобразяват анимирани животни, дядо Мраз и хубави подиуми от заснежените гори.



Свободни източници

Всеки роден в Съюз на съветските социалистически републики сигурно е виждал тези пощенски картички, рисувани от Владимир Зарубин. Стилът му е доста различим и картините на зайци, катерички, пързалящи се мечки и усмихнати снежни индивиди са просто наслада за окото.



Свободни източници

Руснаците нормално назовават тези благи картинки „ положителния остарял новогодишен дух преди шумната и крещяща комерсиализация на сезона “.



Свободни източници

Вероятно тайната на привлекателността на тези картини е, че Владимир Зарубин е художникът, който стои зад голям брой руски анимационни филми.



Свободни източници

Той работи в студио „ Союзмультфильм “ над три десетилетия и точно той (с група художници) илюстрира „ Ну, погоди! “, „ Имало едно куче “, „ Приключенията на Маугли “ и доста други филми.



Свободни източници

Всяко руско дете познава и обича героите от тези анимации от най-ранно детство. И те също по този начин украсяват пощенските картички.



Свободни източници

Много от картичките демонстрират, че сладкишите са най-хубавият подарък и приказните животни са необикновено щастливи да ги получават.



Свободни източници

„ Всички тези картини и герои наподобяват сияещи, радостни и енергични “, разясняват родени в Съюз на съветските социалистически републики консуматори в интернет под картичките, които стават доста публикувани към Нова година в Русия.



Свободни източници

Мнозина към момента имат такива картички вкъщи и с носталгия препрочитат новогодишните пожелания на противоположната им страна.



Свободни източници

Всъщност тези картички демонстрират какво са представлявали новогодишните празници за руския жител – радостна зимна почивка, през която всички са щастливи, децата са нетърпеливи да получат подаръците си (и да излязат във ваканция). Всички са усмихнати, спортуват и се занимават със зимни игри.



Свободни източници

Тази хармония става изключително известна – и то не на последно място тъй като хората са изтощени от пропагандните постери, които демонстрират пионери и смели революционери.



Свободни източници

Таралежи на ски, деца с шейни и снежни индивиди, украсяващи новогодишните дръвчета, стават значима част от руската Нова година.



Свободни източници

Съветските водачи гледат на новогодишните празници като на политическа опция – би трябвало да накарат хората да не помнят за религиозната Коледа. Но с помощта на страхотните филми, анимациите и плакатите Нова година става обичан празник на народа без политически елемент – семеен, който носи наслада, мирис на елхи и мандарини.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР