Тези прословути милиарди, 50-60 милиарда, които имат много източници, трябва

...
Тези прословути милиарди, 50-60 милиарда, които имат много източници, трябва
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Тези 50-60 млрд. трябва да бъдат безвъзмездни средства към бизнеса

Тези прословути милиарди, 50-60 милиарда, които имат доста източници, би трябвало предпочитано да бъдат безплатни средства към бизнеса и към предприятията, с цел да могат те да издигнат тяхната конкурентоспособност (…) дребните компании и фамилните компании да оцелеят и да дадат на хората работа и положителни заплати. Това съобщи в специфичното студио на bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Не бих споделил, че политиците употребяват стопанската система за оръжие. По-скоро дават обещания в обществената сфера, които не постоянно могат да бъдат изпълнени или могат да бъдат аргументирани с логиката на стопанската система.

В предизборния спор като цяло тази тематика отсъстваше, добави той.

„ Това, което се говореше беше най-вече за Плана за възобновяване и резистентност, което беше добре. Там имаме 12 нови плана, които предлага служебното държавно управление. Няколко от тях ние поддържаме, за други имаме известни терзания, само че по тази причина след изборите несъмнено идната седмица ще продължим. Изключително значим въпрос, който би трябвало да даде спомагателни благоприятни условия за стопанската система като цяло “, добави синдикалистът.

На въпроса дали открива в стратегиите идея за по-доброто бъдещето на бизнеса, ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев съобщи, че множеството послания са ориентирани към гласоподавателите, които са в по-социално слаба позиция, които разчитат повече на страната, които знаят, че могат да чакат от страната повече.

„ По-малко от посланията са ориентирани към това по какъв начин да се обезпечи този доход в бюджета, да се обезпечи този растеж в стопанската система, тъй че да се изпълнят тези обещания. Не сме ваксинирани от популизъм като страна и политици. Това, на което ние разчитаме и се надяваме, че ще има в новия парламент едно единение към задачите за ускорено приемане на еврото, влизане на страната в Шенген, приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване и то не като самоцел, а като изпълнени стандарти, с цел да попаднем в тези клубове. Това би осигурило в добра степен и осъществяване на обещанията, които са ориентирани към по-добър стандарт.

Пламен Димитров съобщи, че преобладаващото мнение е, че би трябвало да има държавно управление в идващия парламент, което да се заеме с няколко неща:

„ На първо място с актуализация на бюджета, с цел да могат да продължат ограниченията за поддръжка на бизнеса, на заетостта и на приходите, както на пенсионерите, по този начин и на обществено уязвимите групи до края на 2021 година Да се направи логичен бюджет за 2022 година, който да продължи някои от тези ограничения и там би трябвало да се дадат ясни отговори на това по какъв начин ще се интегрират европейските пари, които идват от края на тази година и идната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР