Тези промени няма да доведат до търсения ефект, каза пред

...
Тези промени няма да доведат до търсения ефект, каза пред
Коментари Харесай

Адвокат Аврамова: Промените в законите, свързани с насилието, няма да доведат до търсения ефект

Тези промени няма да доведат до търсения резултат, сподели пред bTV юрист Райна Аврамова за обсъжданите в Народното събрание промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашно принуждение. Тя има над 20 години опит в каузи, свързани с принуждение над дами .

Те плануват по-строги санкции при експанзия

Парламентарната правна комисия единомислещо одобри на първо четене промени в Наказателния кодекс. Те плануват по-строги санкции при експанзия. Народните представители одобриха на първо четене и друга смяна – за домашно принуждение към този момент се зачитат освен случаите при брак или общуване, само че и при „ интимна връзка “. Между първо и второ четене обаче би трябвало по-ясно да се дефинира какво тъкмо значи „ интимна връзка “.

„ Неясното дефиниране на „ интимна връзка “ ще докара до друго пояснение на другите правосъдни сформира в цялата страна. Отделно от това тези промени не плануват принуждение да вземем за пример сред наематели, сред студенти, живеещи в общежитие, сред лица, настанени в центрове “, изясни юрист Аврамова.

Един от последните – 22-годишно момиче е държано в плен в дома на 19-годишен престъпно проявен

Според нея търсеният резултат за отбрана на всички жертви на принуждение може да бъде решен и посредством прибавяне на спомагателен член в Наказателен кодекс, който да засяга и да криминализира гаврата, издевателството, унижаването на човешкото достолепие посредством нанасяне на повреди – физически и душевен.

Гледайте цялото изявление във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР