Тези представители на паякообразните често присъстват в кошмарите на хората

...
Тези представители на паякообразните често присъстват в кошмарите на хората
Коментари Харесай

10 интересни факта за паяците, които е добре да знаете

Тези представители на паякообразните постоянно участват в кошмарите на хората и изключително на тези, които страдат от арахнофобия. Въпреки това паяците са изумителни създания, както излиза наяве от следните забавни обстоятелства за тях:

  1. Паяците са на всички места !

Изследванията демонстрират, че в никакъв случай не се намирате по-далече от 3 метра от някой паяк. Но това не трябва да ви тревожи – през множеството време тези животинки се крият в процепи и пролуки.

 2. Има доста паяци

Паяците се срещат във всички вероятни размери и форми. Всеки тип има лична неповторима осанка и самостоятелни качества. В момента са известни към 30 000 разнообразни типа паяци. Във всеки случай някои учени са на мнение, че следва да бъдат открити още доста.

3. Не всички ухапвания от паяци са смъртоносни

Ухапването от някои паяци може да заплаши здравето, тъй като съдържа отрова. Но множеството паяци не биха ухапали човек. А в случай че въпреки всичко го създадат, отровата им нормално не е задоволително мощна, с цел да аргументи щета.

4. Женските паяци имат неутолим вкус

За страдание това не е добра вест за мъжките екземпляри, тъй като някои типове женски изяждат колегата си по време на или след копулация. Знаете ли, че този полов канибализъм е въодушевил името на един от най-отровните типове паяци – черна вдовица?  

5. Паяците обичат танца YMCA!

Сигурно си мислите, че се майтапим, само че е правилно! Така да вземем за пример пауновите паяци (Maratus volans) извършват като част от ритуала си за чифтосване танц, мощно наподобяващ ритъма на известното парче YMCA. Светлата багра на коремчето им способства за невероятния театър, който е извънредно занимателен за наблюдаване. Но в случай че танцът на мъжкия паяк не успее да впечатли придирчивата женска, тя ще се опита да го нападне, убие и даже изяде!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР