Тези позиции изрази в ефира на bTV проф. Стив Ханке.

...
Тези позиции изрази в ефира на bTV проф. Стив Ханке.
Коментари Харесай

Проф. Стив Ханке: Важно е дебатът за еврото да е публичен. При Борисов всичко беше тайно

Тези позиции изрази в ефира на bTV проф. Стив Ханке. Той съобщи, че липсва обществен спор по тематиката, а също така е нужно да бъде проведен референдум.

" Българският народ би изгубил, в случай че се причисли към еврозоната. Защо обществото би желало да одобри нещо, което и рисковано и ще желае смяна, която ще промени цените? Това е политически въпрос - натрапва се в главите на българите извън и по тази причина тази година е създаден проект за тази смяна. Повечето хора не го желаят. Затова процесът се ръководи скрито и не ми харесва. Обичам слънцето да огрява нещата, които се случват. Темата е и финансова - в случай че България влезе в еврозоната, ще има по-висок дълг, повече корупция и инфлация. Ако смяната бъде направена, финансовите последствия ще са негативни, а не позитивни ", уточни още проф. Ханке.

Той съобщи, че страната ни не е обвързана с времева рамка за приемането на еврото, тъй като в договорите не се показва по кое време тъкмо би трябвало да се случи това.

" Не отговаряте на критериите. Защо бързате? Имате система, която работи съвършено. Защо не обсъждате тематиката, няма референдум? Цялата концепция е полуда. Приемането на еврото “евентуално” ще се реализира, само че в последна сметка може в никакъв случай да не се случи. Задължението ви е “евентуално да се присъедините към еврото”. Но не се споделя по кое време. Как биха се развили нещата, в случай че България беше в еврозоната и тя се разпадне? ", уточни още Ханке.

“Интересно ще е да се види какво ще стане с природния газ. Съединени американски щати дават обещание доста на всички, само че огромният проблем е, че нямаме задоволително газ, с цел да снабдим всички”, изясни Ханке.

По думите му Камала Харис не ръководи частните компании и може да дава обещание каквото си желае. България може да се откаже от съветския нефт, в случай че желае да заплати цената.

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР