„Тези от вас, които са пострадали от градушката в област

...
„Тези от вас, които са пострадали от градушката в област
Коментари Харесай

Министър Иванов: Земеделските стопани пострадали от градушката в Област Пловдив през 2021 г. ще бъдат подпомогнати при залагането на реколта 2022

„ Тези от вас, които са потърпевши от градушката в област Пловдив през 2021 година ще бъдат подкрепени при залагането на годишна продукция 2022. Ще поставим старания да стартира приемът на документи и по най-бързия метод ще проведем Управителен съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ за погашение на подпомагането по линия на минимални помощи de minimis “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на среща с потърпевшите аграрни производители от градушката в Пловдивско на 28.08.2021 година В извършената полемика взе участие и заместник-министър Иван Христанов.

Ощетените земеделските производители от бранш „ Плодове и зеленчуци “ и ориз, сложиха своите въпроси по отношение на подпомагането и терзанията на тези от тях, които са с вреди под 100% и не са получили обещаната отплата за миналата година.

„ Всички площи, които са с елементарни протоколи, т.е. под 100% нанесени вреди ще бъдат обезщетени с оглед да стартират произвеждане през актуалната стопанска година “, разясни аграрният министър.

„ Пострадалите от градушка аграрни производители няма да бъдат ощетени. Всички без значение дали имат 100% вреди или не, ще получат плануванаъа Ковид помощ “, безапелационен бе заместник-министър на земеделието Иван Христанов.

Министерство на земеделието пое уговорката през актуалната стопанска година софтуерните карти да бъдат съответно създадени, тъй че да отразяват действителните софтуерни разноски с възходящите цени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР