Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатъкБизнес класата

...
Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатъкБизнес класата
Коментари Харесай

Wizz Air иска забрана на бизнес класата при кратки полети

Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатък

Бизнес класата би трябвало да бъде неразрешена за всички къси полети, упорства Wizz Air
(снимка: CCO Public Domain)

Нискотарифният транспортьор Wizz Air приканва самолетните компании да спрат да извършват полети с празни места в бизнес класа при полети до 5 часа. Бизнес класата би трябвало да бъде неразрешена за всички къси полети, упорстват от компанията .

Местата за пасажери в бизнес класа способстват за два пъти по-голям въглероден отпечатък по отношение на тези за пасажери в икономична класа, и промишлеността е виновна, че продължава да следва този неефикасен и остарял модел. Промяната е мощно нужна, споделят от Wizz Air.
още по тематиката
Ерата на старомодните пътувания е към края си и същото важи за бизнес класата. Авиокомпаниите да се ангажират с цялостна възбрана на полети с празни места в бизнес клас за полети при къси дистанции до 5 часа, оферират от Wizz Air.

Компанията твърди, че сега оперира с най-ниски излъчвания на CО2 на пасажер измежду всички съперници, равняващи се на 56,8 г/пътник/км към октомври 2019 година Ултра нискотарифният бизнес модел разчита на висок коефициент на натоварване (планирани 95% за първата половина на 2020 г.) и компактно систематизиране на местата, с цел да се подсигурява устойчивото хвърчене и допустимо най-ниски излъчвания на CО2 на пасажер.

„ Браншът като цяло би трябвало да бъде по-решителен в дейностите си и да забрани бизнес класата при къси полети. В същото време призоваваме всички пасажери да вършат добре осведомен избор, когато резервират полет. Ерата на старомодните пътувания е към края си и същото важи за бизнес класата ”, съобщи Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР